AKTIVIZAM

Nasilje nad protestantima: Aktivisti Restarta napadnuti u Doboju!

zurnal.info

Iz „Restarta“ kažu da još uvijek ne znaju ko stoji iza napada na njih, ali ono što sigurno znaju da gradska loklana vlast ima motiv za napad

Nekoliko aktivista Udruženja „Restart Srpska„ danas je protestovalo ispred Administrativne uprave grada Doboja, zbog kupovine dva luksuzna automobila gradskih vlasti, na čelu sa gradonačelnikom Obrenom Petrovićem

„Vodovod je kupio automobil u vrijednosti većoj od 130 hiljada maraka,  a dobojska gradska uprava također se počastila novom Škodom Kodiak koja također košta preko 100 hiljada maraka. Mi smo željeli da ukažemo na njihovo bahaćenje.“  - rekao je Žurnal Stefan Blagić, predsjednik Udruženja  „Restart Srpska“. 
 

 
Blagić nam je pojasnio u telefonskom razgovoru da je cilj njihovog udruženja po dolasku u Doboj, bio da održe press konferenciju i performans, zbog trošenja stotina hiljada maraka u vrijeme neimaštine u Republici Srpskoj, što je za njih nedopustivo.  
 
Jedna od članica Udruženja napadnuta je dok je čekala ostale kolege iz Banjaluke da joj se pridruže.
 
„Jedna naša aktivistkinja provocirana je od strane petnaestak mlađih osoba. Poslije su i fizički nasrnuli na nju, ali policija je pravoremeno reagovala, tako da nije došlo do ozbiljnijeg incidenta.  “ pojašnjava Blagić.   
 
Iz „Restarta“ kažu da još uvijek ne znaju ko stoji iza napada na njih, ali ono što sigurno znaju da gradska lokalna vlast ima motiv za napad. 
 

 
Kontaktirali smo i kabinet gradonačelnika Obrena Petrovića, ali su nam rekli da je nemoguće stupiti u kontakt danas sa gradonačelnikom, te da se ne želi oglašavati po pitanju protesta aktivista „Restarta“. 
 
Aktivisti Udruženja „Restart Srpska“ nakon završetka press konferencije i performansa, napustili su Doboj u pratnji policije.  
 
 
 
(zurnal.info)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Obren Petrović, Doboj, Restart Srpska, Stefan Blagić