Bunt

Banja Luka: Protest srednjoškolaca zbog loših uslova nastave

Piše: Ljiljana Kovačević

Zašto su kabineti svih predsjednika i premijera topli, a samo kabineti srednjoškolaca hladni

Pedesetak učenika banjalučkih srednjih škola okupili su se danas na Trgu Krajine da bi izrazili protest zbog loših uslova u kojima pohađaju nastavu. 

Oni su zajedno sa odbornikom Partije demokratskog progresa (PDP) Draškom Stanivukovićem izveli performans, napravivši krug, držeći se za ruke, čime su pokazali da su jedinstveni i da će istrajati da se srede urušene učionice i kabineti u kojima učenici Tehničke i Medicinske škole pohađaju nastavu.

Stanivuković je rekao da Ugostiteljska i Gradjevinska škola nemaju ni građevinsku dozvolu, da pojedine škole prokišnjavaju, a neke nemaju ni upotrebnu dozvolu.

On je najavio da će u ponedeljak biti organizovana izložba fotografija koje svjedoče o katastrofalnom stanju srednjih škola u Banjaluci.

Policija je zabranila da se izložba održi na Trgu Krajine, kao i u parku „Petar Kočić“, pa je Stanivuković najavio da će on, zajedno sa srednjoškolcima, fotografije nositi na leđima.

„Zašto su kabineti svih predsjednika i premijera topli, a samo kabineti srednjoškolaca hladni“, kazao je Stanivuković.   

Istovremeno, aktiv direktora srednjih škola u Banjaluci je pozvao sve učenike da, kako je navedeno, ne podližu manipulaciji od strane drugih lica, u vidu aktivnosti i okupljanjau političke i druge svrhe.

„To drugo lice sam ja“, kazao je Stanivuković i dodao da on i učenici neće odustati od borbe da srednjoškolci u Banjaluci pohađaju nastavu u boljim uslovima. 

(zurnal.info)