REAGIRANJE

RUŽICA JUKIĆ ŽURNALU: Nisam pripremala izbor Branka Petrića za predsjednika CIK-a

FOTO: N1

Povodom Žurnalovog teksta „Kako je režim opet pobijedio strah: Osim Ćaći, nikome u RS nije stalo do pravde i istine", redakciji se obratila dopredsjednica VSTV-a Ružica Jukić

Poštovani, dana  8.10.2018. godine objavljen je tekst pod nazivom „Kako je režim opet pobijedio strah: Osim Ćaći, nikome u RS nije stalo do pravde i istine." U tekstu se, između ostalog, navodi: „Borba se vodila na više terena, pa je još pretprošle sedmice preko čelnika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milana Tegeltije i Ružice Jukić, bliskih SNSD-u i HDZ-u, započelo pripremanje nezakonitog izbora Branka Petrića na čelo CIK-a, jer je njegovo sjedanje  u fotelju moglo, a pokazalo se kao tačno, da pomogne Miloradu Dodiku da pobijedi na izborima. Čoviću je ipak izmaklo.“ Tekst je napisala Žana Gauk. S obzirom da je u tekstu iznesena laž u odnosu na mene, to izjavljujem slijedeći:                                                                                                  

D E M A N T

Nije tačno da sam ja na bilo koji način pripremala  navodno nezakonit izbor Branka Petrića za predsjednika CIK-a.Prije svega, niti sam stupala u kontakt sa bilo kojim članom CIK-a , niti me je bilo ko kontaktirao u vezi toga, niti je to nadležnost VSTV-a. U svom poslu imam jednak pristup prema svim  političkim strankama, kao i prema građanima koji  mi se obrate. Sa gospodinom Čovićem nikada nisam sjedila  privatno, niti imam bilo kakvog kontakta sa njime, niti je isti  ikada tražio šta od mene da uradim. Ja kao nositelj pravosuđa, a koje je treći stub vlasti, neovisna sam od zakonodavne i izvršne vlasti i nije mi potrebno da budem u bliskim odnosima sa političkim strankama.

Ružica Jukić, dopredsjednica VSTV
(zurnal.info)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Ružica Jukić