Dobojska zlatna mladež

Sin biznismena Žarka Tatića vozio džip po stepenicama opštinske zgrade

vladimir kovačević

Doboj, subota, 15. oktobar, četiri sata ujutro.

Radnik obezbjeđenja u zgradi dobojske opštine zove policiju i prijavljuje da se nepoznata osoba džipom popela na stepenice koje vode do ulaznih vrata. Šokirani radnik obezbjeđenja posmatra “moćnu mašinu”, koja se na stepeništu zadržava minut ili dva, a onda odjuri u nepoznatom pravcu.

Kasnije, istog dana, policajci na osnovu izjava nekoliko svjedoka uspjevaju da identifikuju i vozilo i sumanutog vozača. Policijski službenici su identifikovali osobu, koja se 15.oktobra oko 4.00 časa putničkim motornim vozilom popelo na stepenice na ulazu u zgradu Opštine Doboj. Radi se o P.T. sa područja opštine Doboj, protiv koga je 18. oktobra dobojskom Osnovnom sudu podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za učinjeni prekršaj iz člana 38. Zakona o bezbjednosti saobraćaja, potvrdila je portparolka Centra javne bezbjednosti Doboj Ljerka Stanimirović.

Prema saznanjima Žurnala, vozač koji je vozeći džip divljao po Doboju 15. oktobra, a na kraju se automobilom popeo na stepenište ispred zgrade opštine, je Pero Tatić iz Obarske kod Doboja, sin Žarka Tatića, poznatog lokalnog biznismena, koji u posjeduje nekoliko benzinskih pumpi u i oko grada. U dobojskoj policiji nisu željeli da otkriju da li je mlađani Tatić odranije poznat policiji i da li je već činio slične prekršaje. Prema nezvaničnim saznanjima, Pero Tatić ranije je skrivio saobraćajnu nesreću, u kojoj je povrijeđena jedna djevojčica. Zanimljivo je da Centar javne bezbjednosti gotovo sedam dana od podnošenja zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv Tatića, nije dobio odgovor od Osnovnog suda u Doboju da je taj postupak pokrenut.

U opštini Doboj tvrde da ništa ne znaju o cijelom incidentu, a u Službi za odnose s javnošću sve opravdavaju činjenicom da se zgrada opštine nalazi neposredno pored jedne od glavnih saobraćajnica, pa se može desiti i da se neko, ničim izazvan, automobilom popne do njenog ulaza?!. Ipak, poručili su da ako se to i desilo, jer oni o tome nemaju pojma, osuđuju takav vid “pojedinačnog vandalizma”. U opštini takođe tvrde da nemaju pojma da je njihov radnik obezbjeđenja sporne noći zvao policiju.

Njihovo “neznanje” može se tumačiti kao strah od reakcije lokalnog moćnika Žarka Tatića, oca mladića koji je izazvao incident. “Žurnal” je o ovom slučaju upoznat putem anonimne dojave iz Dobija, u kojem su svi glumi i nijemi kada treba progovoriti o tome do kojih granica može da seže bahato ponašanje onih koji smatraju da novcem mogu platiti sve.

(zurnal.info)