Imperija Dodik

Dokazujemo i dokumentiramo kako je firma “Integra” otela kamere i telefone sa zgrade RTRS

zurnal.info

Firma “Integra Inženjering”, u vlasništvu banjalučkog tajkuna Slobodana Stankovića i njegove supruge Slavice, prilikom izgradnje i opremanja novog RTV doma u Banjaluci, oštetila je Javni servis RS za višemilionski iznos, a da direktor RT RS-a Dragan Davidović nijednim potezom ili riječju nije reagovao iako je o svemu uredno obaviješten!

O čemu se, zapravo, radi?

KRAĐA KAMERE

“Integra Inženjering” je svom podizvođaču radova, firmi IT professional d.o.o., naložila da telefonske uređaje, nabavljene za potrebe novog RTV doma, umjesto u zgradu RT RS-a montira u Stankovićevoj zgradi (smještenoj tik pored RTV doma i Administrativnog centra RS) i to na spratovima gdje se nalaze Integrini restoran, kafić i apartmani.

Tu nije kraj otimačini. Stanković nalaže da se jedan od dva agregaciona switcha Cisco 4500, ugrađena na zgradu RTV doma, skine i montira u Poslovni objekat Integra, kakako bi se omogućilo useljenje Poreske uprave RS.

Otimačina se nastavlja. Iako je po ugovoru bilo predviđeno da “Integra Inženjering” montira i kompletan video sistem na zgradu novog RTV doma, Stanković je naredio da se ne montira nijedna video kamera. Osim toga, izričito je naložio da se kamera visokog kvaliteta (trebalo da bude postavljena na antenski stub RT RS-a na krovu zgrade kako bi se snimala panorama grada) umjesto na zgradu RTV doma instalira u restoranu njegovog Poslovnog objekta, na 14 spratu, kako bi se snimala muzika, jer nije bio zadovoljan ranije postavljenom kamerom.

Telefonski uređaji i kamere za video nadzor samo su dio opreme koju je Stanković otuđio RT RS-u, o čemu svjedoče i dokumenti koje objavljujemo.

Dragan Davidović, generalni direktor RTRS, potvrdio je na sjednici Narodne skupštine RS, održanoj polovinom septembra 2011. godine, da je firma “Integra inženjering”, preuzela značajan broj kamera ove medijske kuće, prilikom izgradnje RTV Doma. Na taj način Davidović je potvrdio istinitost navoda Zorana Tadića, vlasnika firme IT Professional, koji je ustvrdio da je Integra uzela opremu Javnog servisa, s tim što prvi čovjek ove medijske kuće kaže kako je cijeli postupak dogovoren sa Integrom.

KOLIKO JE KAMERA ZAISTA POTREBNO

DSC_0273_copyZa razliku od njega, Tadić tvrdi da je Integra opremu preuzela nelegalno, o čemu je on pismenim putem obavijestio Davidovića. Tadić je cijelu ovu ujdurmu prijavio SIPI i Tužilaštvu BiH, pa će ove institucije, valjda, utvrditi da li je Stanković oteo opremu RTRS-u uz znanje Davidovića, ili je, pak, istina da je generalni direktor RTRS naknadno utvrdio da im nije potrebno, kako je rekao, tridesetak kamera već dvije.

Istraga bi trebala utvrditi i ko je kamere platio, koliko je to novca bilo i kako je sve zatvoreno papirima (ako je zatvoreno), kao i kada je to učinjeno – prije ili poslije Tadićevih pisama Davidoviću. Tadić je, takođe, ustvrdio da nisu uzete samo kamere, već i druga izuzetno značajna oprema. Mi objavljujemo dio korespondencije na relaciji IT Profesional - Integra inženjering- RTRS iz koje se jasno vidi da je oprema RTRS otuđena po nalogu Integre, a da se nigdje ne pominje da je to ranije dogovoreno sa tom medijskom kućom. Štaviše, čelnici Integre uporno su odbijali da Tadićevoj firmi proslijede saglasnost RTRS za preuzimanje njihove opreme. Uz to, Tadić je samoinicijativno vraćao RTRS-ovu opremu, koju je firma Slobodana Stankovića prisvojila.

Davidovićevi navodi su krajnje upitni, jer, prema našim potvrđenim podacima, do maja 2011. godine na RTV dom nije ugrađena ni jedna kamera. Po predračunu i ugovoru za izvođenje čije dijelove objavljujemo, koji je potpisao IT Professional, 32 IP kamere predviđene su za RTV dom. Za svaku od tih kamera provučena je kompletna pasivna infrastruktura (UTP kablovi). Pitanje je zašto je RTRS bacao pare i provlačio kablove za 32 IP kamere, (plus toliko portova na L2 Cisco Catalyst Switch), da bi nakon toga „shvatili“ da im one nisu potrebne i odustali od njih. Zadnja isporuka za zgradu Integre i RTV dom bila je 120 IP kamera. Od tih 120 IP kamera niti jedna nije instalirana na novoj zgradi RTRS. Ukoliko su Davidović i Slobodan Stanković cijelu ovu ujdurmu pokušali naknadno zatvoriti papirima, realno je da je riječ o nelegalnom poslu, jer je to ugovor firme IT profesional, a oni o Davidovićevim „nepotrebnim kamerama“ ništa ne znaju.

Treba znati i sljedeće: Davidovićeva priča o dvije kamere za cijeli RTV dom je besmislena, iz prostog razloga što im je za pokrivanje ulaza potrebno najmanje 6 kamera. Uz sve to, logično je i pitanje kako se Davidović samoinicijativno mogao dogovoriti sa Stankovićem i njegovom firmom da mu kamere ili neka druga oprema ne trebaju, kada je to sastavni dio potpisanog ugovora i projekta. Morao je tada raditi izmjenu projekta, morao je mijenjati prethodni ugovor, a samim tim i projekat sa predračunom. Sve je ostalo isto samo nema ugovorene opreme, a nije relano da je to od maja do danas urađeno. I koju je to protuvrijednost dobio RTRS ako se odrekao kamera? Pitanje je gdje su završile pare od neugrađene opreme i da li su stigle u nečije privatne džepove?! Naši podaci dalje kažu da je manipulisanje IT opremom samo djelić nelegalnih radnji: tu su i sumjive radnje sa agregatima, aparatima za gašenje požara, gluve sobe... Sve je to urađeno mimo projekta i ugovorenog predmjera sa dosta lošijim kvalitetom. A plaćeno je papreno. Gdje je razlika u novcu otišla, zaključite sami.

 

Pismo Zorana Tadića, vlasnika IT Professional Dušanu Lajšiću, jednom od direktora Integre upućeno 24. januara 2011.

Dopis_u_vezi_kamera_RTRS_copy"Poštovani gospodine Lajšiću.

Dobili smo vaš nalog da se IP Video kamera Q 60 32-E postavi u restoran Integra na 14. spratu poslovne zgrade. U restoranu Integra je već postavljeno i više kamera nego što je uopšte potrebno. Napominjem vam da je IP kamera Q 60 32-E Axis, veoma kvalitetna IP Video kamera, i namenjena je za vanjsku upotrebu. Kao što sam vam već kazao, ta kamera je namenjena za potrebe RTV Doma, da se ugradi na njihov antenski stub, i da je RTRS korist i kao panoramsku kameru visoke HD rezolucije, a ne za snimanje muzike u zatvorenom i poluosvetljenom prostoru restorana. Prava je šteta ovakvu kameru koristiti za to, a mislim da bi RTRS umela da je u potpunosti iskoristi.

Molim vas da promenite ovu odluku.

S poštovanjem, Direktor Zoran Tadić"

 

Pismo Zorana Tadića, vlasnika IT Professional Dušanu Lajšiću, jednom od direktora Integre upućeno 16. februara 2011.

Dopis_u_vezi_switcha"Poštovani gospodine Lajšiću.

Pošto je Poreska Uprava RS dobila agregacioni switch 4500, kroz novu isporuku Cisco opreme po računu 121. Ne vidim razlog, zašto bi smo još zadržavali Cisco switch 4500, koji je po vašem nalog skinut sa zgrade RTV Dom. Taj switch nama na PO Integra nije potreban, a njima na televiziji bi dosta značio. Molim vas da obrazložite.

S poštovanjem, Direktor Zoran Tadić"

 

Naredba Zorana Tadića, izdata 22. februara 2011., da se RTRS vrati oprema koju im je Integra otuđila

Nalog_za_vracanje_switcha_RTV_Dom"RADNI NALOG (naredba)

Izdajem radni nalog radniku Dejanu Žarkoviću, da odmah angažuje još dva radnika, i da se Radio Televiziji Republike Srpske vrati agregacioni swithc 4500 sa svim pripadajuć im modulima. Bez obzira na protivljenje firme Integra Inženjering doo, Duška Lajišića i Maje Praštalo Stanković, da se Radio Televiziji Republike Srpske vrati switch koji njima i pripada, izdajem nalog da se to odmah učini. Više ne postoje razlozi da se taj switch zadržava, koji je takođe po njihovom nalogu skinut sa zgrade RTRS, a za potrabe useljenja Poreske Uprave RS. Poreska Uprava RS je dobila novi agregacioni 4500 switch, koji je isporučen sa ostalom opremom po fakturi‚121. i takođe predat Poreskoj Upravi RS.

Direktor Zoran Tadić"

 

Pismo Zorana Tadića, vlasnika IT Professional Dušanu Lajšiću, jednom od direktora Integre upućeno 13. marta 2011.

dopis_integra_rtv_telefoni"Poštovani direktore Lajšić .

S obzirom da imam jedan tehnički problem molim vas da ga zajedno rešimo. Ugovorom Slabe Struje za RTV Dom je predviđena isporuka telefonskih IP aparata i ATA uređaja za RTV Dom. Mi smo u skladu sa ugovorom kupili te telefonske uređaje, ali oni nisu ugrađeni iz razloga što smo od vas dobili nalog da to ne radimo. Ti uređaji se trenutno nalaze na lageru u prostoru Data Centra. Ja vas molim da mi odmah odgovorite da li da te uređaje predamo Radio Televiziji Republike Srpske ili da ih predamo vama.

S poštovanjem, direktor Zoran Tadić"

 

Pismo Dušana Lajšića, direktora Integre, Zoranu Tadiću, vlasniku IT Professional upućeno 15. mart 2011.

Dopis_106_11_telefoni_rtv_dom"Na osnovu vašeg dopisa koji smo primili 15. mrta 2011. u kojem tražite nas stav po pitanju IP telefona i APA uređaja, koji su nabavljeni po osnovu ugovora sa RTV Dom, a nisu iporučeni korisniku, već se nalaze na stanju u vašoj firmi obavještavamo vas o sledećem:

Sve IP telefone i APA uređaje koji se nalaze kod vas na stanju kod vas neugrađeni, potrebno je dostaviti sa odgovarajućom pratećom dokumentacijom od strane proizvođača opreme firmi Integra Inženjering, koja će ih zapisnički preuzeti. Takođe tražimo da nam se zapisnički dostavi ostatak opreme, koja nije isporučena korisniku po osnovu ugovora za RTV Dom, na isti način kao i prethodna i to:

Kompletna podrška sa licencama za IP telefoniju

SFP moduli

GBIC moduli

Ovlaštena lica za primopredaju su Karić Goran i Vlado Simić. Molimo vas da nas obavijestite o terminu primopredaje.

Direktor Dušan Lajšić

Pismo Zorana Tadića, vlasnika IT Professional Dušanu Lajšiću, jednom od direktora Integre upućeno 15. marta 2011.

Poštovani gospodine Lajšiću,

Razumeli smo vaš dopis od danas, 15. marta. Kao što ste i do sada tražili da se telefoni ne ugrađuju u zgradu RTV Dom, mi ih vama stavljamo na raspolaganje na 13 spratu gde se i nalaze. Zamolio bih vas da ipak dobijete dozvolu investitora RTV Dom, Radio Televizije Republike Srpske, kako mi ne bi imali problema sa time, pošto su telefoni za njih i kupljeni još početkom 2010. godine.

S poštovanjem, direktor Zoran Tadić"

 

Pismo Zorana Tadića, vlasnika IT Profesional d.o.o upućeno Draganu Davidoviću, direktoru RTRS, 1. maja 2011.

Dopis_Davidovi_u-1"Poštovani gospodine Davidović.

Osećam moralnu a i zakonsku obavezu da vas upoznam sa nekoliko činjenica, a koje su vezane za izgradnju nove zgrade Radio Televizije Republike Srpske RTV Dom. Firma IT Professional doo iz Banja Luke je izvodila radove slabe struje na vašem objektu, kao izvođač tih vrsta radova, angažovana od firme Integra Inženjering doo Banja Luka.

U toku izvođenja radova, naša ugovorena a i zakonska obaveza je bila da pre svega slušamo i postupamo prema nalozima firme Integra Inženjering doo Banja Luka. U više navrata smo upozoravali firmu Integra Inženjering doo, da je potrebno da se držimo ugovora i dogovora vezano za izgradnju zgrade RTV Dom. Međutim oni su se često oglušavali o te zahteve, i zahtevali od nas da postupimo u skladu sa njihovim nalozima.

Mislim da ste na taj način oštećeni i moja moralna i zakonska obaveza je da vas o tome obavestim i obrazložim.

1. Naša firma je još početkom 2010 godine, a u skladu sa ugovorom koji ima sa kompanijom Integra Inženjering doo, kupila za potrebe vaše ustanove, RTRS kompletnu opremu za IP telefoniju, koja uključuje servere IP telefonije i IP telefone od renomiranog proizvođača Cisco. Kao i za potrebe analogne telefonije određeni broj Cisco ATA uređaja.

Mi smo servere za IP telefoniju montirali na novom objektu RTV Dom, međutim, telefonske uređaje, koji su kupljeni prema ugovoru sa kompanijom Integra Inženjering doo, u količini od 165 Cisco IP telefona, kao i 22 ATA uredaja sa pripadajućim licencama nismo.

Razlog tome je nalog kompanije Integra Inženjering doo, da vam se to ne ugrađuje ili predaje. U prilogu ovog dopisa vam dostavljamo dokumente o korespondenciji sa firmom Integra Inženjering doo vezano za tu problematiku, u kojima ih 13. 03.2011 obaveštavamo o tom problemu i tražimo da se po tom pitanju izjasne. 15.03.2011 od njih dobijamo odgovor u kome nam daju nalog da to predamo njima a ne RTRS_u.

Istog dana smo im dostavili dopis u kome tražimo da ipak dobiju vašu saglasnost, pošto je RTRS investitor. Naravno odgovor nismo dobili. Dobar deo vaših telefona kompanija Integra Inženjering doo je iskoristila za opremanje vlastitih prostora u poslovnom objektu Integra, to jeste kafić, 12. sprat, 13. sprat, restoran, i apartmani. Nemamo uvid u to šta je od toga još ostalo neugrađeno, ali mislimo da ste time veoma oštećeni.

2. Za potrebe RTRS u samom projektu su projektovana dva agregaciona switch-a Cisco 4500. Mi smo kupili dva Cisco 4500 switch-a i ugradili na vaš objekat. Početkom Avgusta meseca 2010 godine dobili smo nalog od Dušana Lajšica, da skinemo jedan agregacioni switch sa zgrade RTRS i montiramo ga u PO Integra, kako bi se stekli uslovi da se useli i Poreska Uprava RS. Mi smo i postupili po tom nalogu. Skinuli jedan Cisco 4500 switch iz vaše zgrade i montirali ga u PO Integra kako bi uselila Poreska Uprava. Dogovor je bio, da kada se za potrebe Poreske Uprave RS kupi novi agregacioni switch Cisco 4500, da se vama vaš vrati. Firma integra Inženjering doo je tvrdila da za to ima vaše odobrenje. Kupljen je novi agregacioni Cisco switch 4500, za potrebe Poreske Uprave RS, ali je potom, firma Integra Inženjering doo, uporno odbijala da se vama vrati vaš Cisco switch 4500.

Ja sam ih kao direktor firme IT Professional doo,više puta opominjao da se taj switch mora vratiti na zgradu RTRS, međutim oni su to uporno odbijali. U prilogu vam je ta korenspondencija. Ja sam kao director firme IT Professional doo, bez njihovog odobrenja izdao radni nalog mojim radnicima da odmah vrate Cisco swith 4500 na zgradu RTRS. U prilogu se nalazi moja odluka da dam radni nalog za povrat, kao i otpremnica o prijemu tog switcha od vaše strane.

3. Za zgradu RTV Dom je projektovan kompletan system IP video nadzora. Mi smo izvršili instalaciju kompletnog kablovskog razvoda za oko 35 video kamera, koje pokrivaju i vanjski prostor oko zgrade RTRS. Dugo se čekalo da firma Integra Inženjering doo, pronađe novčana sredstva da kupi te video kamere.

Krajem Decembra 2010. je stigao dovoljan broj IP video kamera, međutim od kompanije Integra Inženjering doo, smo dobili nalog da se na RTV Dom, ne instalira niti jedna IP video kamera. Ja sam ih dopisom od 23 Decembra 2010, koji se nalazi u prilogu ovog dopisa, obavestio da nam to i pismeno potvrde. Međutim kao i u većini slučajeva izostala je pismena potvrda, vec samo usmena naređenja.

24 Januara 2010 godine, dobijamo nalog od kompanije Integra Inženjering doo, da IP Video kameru Q 60 32-E, koju smo takođe kupili prema ugovoru za potrebe RTRS, instaliramo u PO Integra na 14 sprat (restoran), kako bi se snimala muzika, pošto sa prethodno postavljenom kamerom nisu bili zadovoljni. Ja sam im 24 Januara 2011, poslao dopis vezano za taj nalog da se kamera visokog kvaliteta HD, ugrađuje u restoran. U prilogu ovog dopisa se nalazi i taj dopis. Inače reč je o visokokvalitetnoj IP Video kameri, koju smo planirali instalirati na antenski stub RTRS na krovu zgrade, a koja bi služila za panoramsko snimanje grada za potrebe raznih vaših emisija i priloga. Nažalost sada ta visokokvalitetna kamera, koja inače pripada vama, snima muziku restorana Integra. Sliku te kamere instalirane u restoranu Integra imate takođe u prilogu ovog dopisa.

Namera mi je bila da vas upoznam sa tim činjenicama, i da vam saopštimo da mi kao mala kompanija, nismo bili u mogućnosti da se na neki način odupremo njihovim zahtevima. Pored navedenog u ovom dopisu, postoji još velika količina opreme, koja je ugovorena sa firmom Integra Inženjering doo, i koja je trebala da se instalira na vašoj zgradi RTV Dom. Oni jednostavno nisu hteli da daju novac za tu opremu, kao i to da nisu platili ni ono što smo im do sada uradili. Ukoliko ste zainteresovani, ja vam mogu dostaviti kompletan ugovor sa svim stavkama koje su ugovorene za zgradu RTV Dom, a koje Integra Inženjering doo nije kupila, a i već kupljeno nije dozvolila da se ugradi.

Oni su jedna kriminalna skupina, i u koliko vam bude trebala bilo kakva informacija ili naša pomoć, možete nas slobodno kontaktirati.

S poštovanjem, Zoran Tadić"

 

Reakcija Zorana Tadića

"Vlasnik fimr IT Professional Zoran tadić potvrdio je validnost ovih događaja, kao i autentičnost korespodencije. Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

Ovom prilikom potvrđujem potpunu autentičnost objavljenih dokumenata. To je žalosna istina, koja govori o tome, kako se neko, može postaviti iznad zakona i pravde i pomoću isključivo sile, uništiti jednu kompaniju, kompaniju IT Professional doo, koja godinama uspešno posluje u Banjaluci.

To govori o tome, da ljudi kao što je Slobodan Stanković, nemaju nikakvih moralnih principa. Oni ne poštuju ljuske granice, njih ne intersuju patnje drugih. Oni su predani isključivo vlastitoj, iskrivljenoj percepciji prostakluka i pohlepe, i žive u vlastitoj zabludi o nedodirljivosti, nezamenljivosti i trajnosti. Oni koriste strah drugih, njihovu smanjenu mogućnost izbora, i novac koji nije njihov, da besomučno kradu i otimaju gde god im se ukaže prilika.

Nije IT Professional doo jedina kompanija koju je oštetio i uništio Slobodan Stanković, mnogo je takvih kompanija. Ali poluge presije, koje Slobodan Stanković koristi u svome poslovanju, sprečava te kompanije da se bune, a kamoli da traže zadovoljenje sudskim putem.

Pozivamo te kompanije da se ne plaše i da se jave u naše kancelarije u Ženevi i Americi, ili na moju email adresu. Da pošalju dokumentaciju i ispričaju svoju priču, kako ih je Slobodan Stanković potkradao i maltretirao.

Ja se njih ne plašim. Ja nemam neprijatelja, i ako se bilo šta dogodi meni ili članovima moje porodice, odgovoran je isključivo Slobodan Stanković i njegova ćerka Maja Stanković Praštalo.

Pored krivične prijave, koja je podnesena Tužilaštvi BiH, podnesene su još tri tužbe, Privrednom Sudu, za naplatu potraživanja moje kompanije IT Professional doo od kompanije Integra Inženjering doo i kompanije Integral Inženjering AD, u milionskom iznosu duga.

Moji pravnici iz inostranstva spremaju i direktnu tužbu protiv Slobodana Stankovića, Maje Stanković Praštalo, Dušana Lajšića i Dragana Bojića. Tužbu za štetu koju su navedene osobe, načinile kompaniji IT Professional doo i meni kao vlasniku te kompanije. Imamo kompletnu dokumentaciju o tome kako su to i kada pripremali, kako su to izveli. Imamo čak i video snimke i tonske zapise o događajima koji su se dogodili 28 Marta u večernjim satima, kada su, izveli bukvalnu agresiju na našu kompaniju, i preoteli naše elektronske servise, naša sredstva za rad, kompletnu pisanu i elektronsku dokumentaciju i naše radnike. Gde se jasno vidi kako Maja Stanković Praštalo izdaje naređenja da se to uradi i poziva se na naloge njenog oca Slobodana Stankovića. Oni su naredili da se svi ti dokazi unište. Ali na njihovu žalost, nije sve baš onako kako oni misle ili žele da jeste.

Kompanija IT Professional doo je poznata svima u BiH koji su u oblasti Informaciono Komunikacionih Tehnologija. Kompanija je posedovala tri akreditovane ICT akademije; Microsoft IT Academy, Cisco Systems Network Academy i VMWare Academy. Takođe je posedovala dva akreditovana testing centra Pearson VUE i Thompson Prometric. Sve su to uništila navedena lica i biće primorana da plate ogromnu štetu koju su načinili.

Deo dokaza koje posedujemo, a koji se odnose na prodaju prostora, i način formiranja cena u takozvanoj poslovnoj zgradi „Integra“ su dostavljeni Tužilaštvu BiH, a koji nedvosmisleno govore o krivičnim delima koja su načinjena. I sve to će biti takođe javno objavljeno.

Dugo sam pokušavao da shvatim, zašto je Slobodan Stanković, odlučio da se na ovako bezobziran način obračuna sa mojom firmom i sa mnom. Svoj sam posao radio pošteno i predano. Nisam politički aktivan i nisam član ni jedne političke stranke. Bilo je više nego izvesno da nije jedini razlog milionski dug koji ima prema meni i mojoj kompaniji, jer to za njega nisu velike pare. On je imao dosta drugih opcija da sa mojom firmom zatvori poslovni odnos, kao i sa mnom lično. Ali je mene trebalo po svaku cenu maknuti iz Data Centra, jer je njegova namera da kroz Data Centar kontroliše sve elektronske servise Vlade RS, i tako pod kontrolom drži gotovo sve. Od finansija, javnih nabavki, informacije resornih ministarstava... i ja mu kao malo neposlušan i kao čovek koji ima vlastite principe, nisam više bio podoban. Angažovao je dosta resursa da bi mene uništio. Bio sam praćen danonoćno, čak je Dragan Bojić kontrolisao moje privatne bankarske račune, protivno svim mogućim zakonima. Hteli su jednostavno biti sigurni šta planiram nakon napada i jesam li dovoljno finansijski jak da se održim. Očito je da su se veoma prevarili. Ja znam za neistine koje sada pokušavaju isfabrikovati i plasirati o meni. To me ne brine, jer ko još može verovati takvom lažovu kakav je Slobodan Stanković i njegovi jadni saradnici.

Što se tiče mog posla na izgradnji Data Centra, i njegove daljnje sudbine, citiraću Dostojevskog. Njegov citat će vam sve kazati.

"Ne možete zamisliti kakva tuga i srdžba obuzimaju dušu kada veliku ideju, koju odavno poštujete kao svetinju, dohvate nevešti ljudi i izvuku je na ulicu pred glupake kakvi su i sami, i najedanput je nađete na tržnici stareži, u prljavštini, naopako nameštenu, bez proporcija, bez harmonije - kao igračku kod nerazumnog deteta, i ne možete je više prepoznati... "

Nažalost to je sudbina onoga što sam stvarao pod radnim nazivom „Data Centar Integra“

S poštovanjem

Zoran Tadić"

(zurnal.info)