ZANIMLJIVOSTI

Nedžad Branković izrađuje studiju za razvoj vjerskog turizma u Pruscu

Magazin Žurnal pisao je već o projektima koje Federalno mininistarstvo okoliša i turizma finansira u okviru projekta Transfer za razvoj turizma 2011. Podsjećamo da je ministarstvo u tu svrhu prošle godine raspodijelilo pet miliona KM.

Na listi korisnika budžetskih sredstava našla se i firma PIN.B Consulting and Investment, u vlasništvu nekadašnjeg federalnog premijera Nedžada Brankovića. PIN.B je od Ministarstva novac dobio za Studij razvoja vjerskog turizma na području Prusca kroz promociju brenda Ajvatovica.

U samoj kompaniji pokušali smo saznati nešto više o ideji, izradi studije i njenim autorima. Edina Salketić, projekt menadžerica PIN.B, kaže kako izrada još uvijek nije počela, novac još uvijek nije ni doznačen, a nije mogla precizirati ni ko će se baviti izradom studije. Nije željela reći ni sa koliko budžetskog novca je studija podržana. U Ministarstvu okoliša i turizma saznajemo da se radi o 5.000 KM.

U opisu djelatnosti PIN.B Consulting and Investment stoji poslovni menadžment i konsalting, a u katalogu roba i usluga: edukacija-konsalting, internet marketing, investicije-konsalting, inžinjering, izrada studija-konsalting, konsalting-poslovi, konsalting-urbanizam, marketing, menadžment-edukacija, nekretnine-konsalting, upravljanje projektima-konsalting, željeznica-konsalting.

Da je Ministarstvo pažljivo rasporedilo sredstva govori i činjenica da je Nedžad Branković 2010. godine dobio plaketu prilikom zatvaranja 500. Ajvatovice i to za projekt “urbanizacije Prusca”.

(zurnal.info)