metamorfoza

Put Čede Jovanovića od lopova i mafijaša do srpskog Willya Brandta

Eldin Karić

Kada je Čedomir Jovanović, lider srbijanske Liberalno demokratske partije napadao Miroslava Miškovića, vlasnika Delte, inače u Bosni i Hercegovini poznatijeg kao poslovnog partnera Fahrudina Radončića, samozatajnog biznismena i utemeljitelja Avaza, tada je u najtiražnijem dnevnom listu u Bošnjaka prozivan da je uzeo pet miliona njemačkih maraka koje je zemunski klan naplatio kao otkupninu od Miškovića. Otkrio je tada Dnevni Avaz da Jovanović i Amfilohije Radović zajedno promoviraju genocid nad Bošnjacima, Albancima, Hrvatima, pa i Crnogorcima. Što, prema mišljenju Dnevnog Avaza, "dovoljno govori o Jovanovićevom demokratskom četništvu i lopovluku". Jovanović je tada nazvan mafijašem. Vlasniku najtiražnije novine izgleda da je najviše zasmetalo saznanje koje su otkrili neumorni Avazovi istraživači, da se Jovanovićevo bogatstvo popelo na "nevjerovatnih 300 miliona eura", čak i za vlasnika Avaza.

Četiri godine poslije, Avazovi istraživači su ponovo otkrili da bi "nebeski narod", kako valjda nazivaju Srbe u Srbiji, mogao imati svog Vilija Branta samo kada bi podržali Jovanovića, a neće. Neće, jer kako nam to otkriva Avaz, Jovanović je bez dlake na jeziku, što bi značilo da su svi ostali pripadnici "nebeskog naroda" rutavi do krajnika!?

Interesantno je da su autori teksta prepisali biografske podatke Čedomira Jovanovića, samo su ovaj put izostavili njegov doprinos "demokratskom četništvu i lopovluku", kao i pozamašni imovinski saldo.

(zurnal.info)