Galerija

Po čemu pamtimo šezdesete

zurnal.info

U svom izdanju od 29. avgusta, magazin “Life” objavio je priču o festivalu u Woodstocku, događaju koji je definitivno obilježio šezdesete godine.

Festival radnog naziva “Tri dana mira i muzike” organiziran je na farmi Maxa Yasgura. Urednik “Lifea” angažirao je fotografa Johna Dominisa da “pokriva” festival. Nakon 43 godine i ogromnog fotografskog iskustva stečenog širom planete, Dominis i danas smatra da je Woodstock jedan od najvećih događaja kojim je prisustvovao:

- Izvrsno sam se proveo. I tada sam bio znatno stariji od te djece, ali sam se osjećao kao da pripadam njihovoj generaciji. Smiješili su mi se, nudili jointe... Ne očekujete da ćete vidjeti gomili klinaca koji su tako prijatni, mislite da nećete biti prihvaćeni zato što ste starija osoba. Ali ne – oni su bili zaista divni! Radim za Life 25 godina, radio sam svuda i vidio sve, ali svake godine govorim ljudima da je Woodstock festival jedan od najvećih događaja koje sam “pokrivao” - ispričao je Dominis novinaru Life.com.

Magazin Life je, 43 godine nakon festivala, objavio nikada viđene Dominisove fotografije s Woodstocka koje sa zadovoljstvom prenosimo.

{AG thumbWidth="60" thumbHeight="45" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="dcdcdc" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="580" frame_height="388" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="0" paginImagesPerGallery="10" albumUse="0" showSignature="1" plainTextCaptions="1" template="galleryView3.0" popupEngine="slimbox"}woodstok-fest{/AG}

(zurnal.info)