Praktična žena

U ime nauke i publicistike: Probala sam najbolje Kama sutra poze

Piše: Dženana Alađuz

Kako ne bih ovaj tekst pisala na osnovu starih informacija, odlučila sam se žrtvovati. Pod cijenu njegovog mogućeg šloga probali smo u ime nauke i publicistike tri poze koje su najstrastvenije Kama sutra poze

Koje su poze pogodne za ljude u 40-tim, pitanje je koje me okupira i noću i danju dok se rutinski zgražavam nad stanjem u društvu kojem je normalno da ima šugu ali ne i vladu. Moje srce kuca u ritmu samo jednog pitanja: imam gdje, imam s kim, imam jedan sat čak, ali kako?

PRETHODNIH GODINA

Prethodnih godina da ne kažem desetljeća mogli smo kako smo htjeli. Uza zid, na jednoj nozi, dubeći na glavi (da sam htjela, ali nisam), vozeći „lionsku kočiju“, „obrčući kaubojku“  ili igrajući se „slona...“ I ništa nam nije smetalo, naprotiv. Uostalom mediji pišu da mnoge žene u četrdesetima otkriju da su prave seksualne mašine. Ko sam ja da se usprotivim tome?

To što mojoj mašini treba malo više podmazivanja i remonta je druga priča. Bobbi Palmer, savjetnica za veze i seks, prvo što savjetuje mojim vršnjakinjama je – lubrikant! Na moju duboku žalost, jedini lubrikant koji meni pomaže je voltaren.

Nekada davno, nakon uvida u  dva- tri Cosmopolitana, na njegovom tijelu sam  tražila nove erotske tačke... Danas ruke najčešće koristim da mu masiram grbu te da cijedim bubuljice koje znaju biti veće i od mačkove glave. Ponekad skliznem i niže, priznajem, ali ne prečesto.

Naime donji pritisak tzv srčani mu u posljednje vrijeme često skače bez nekog razloga, osim ako to nije moje lice s kojim leže i budi se ali to je već drugi tekst... pa ne bih da krv bude na mojim rukama.

Zato sam postupila po provjerenom receptu: 12 sati prije, je l znate već čega, razmutim mu čajnu kašikicu ćurekota u 2 dcl jogurta jer to i samo to snižava srčani pritisak (svekrvina drugarica iz srednje škole se kune da je to pomogalo njenom pokojnom zetu). Tome sam dodala i nekakav bućkuriš iz Merkatora koji se muti isto s jogurtom ali sad puna supena kašika.

I tako, dok ga gledam ujutro i naveče kako kašika taj jogurt fino mi ga dođe žao. Tako da to veče umjesto da ga animiram dok traje dejstvo ćurekota, ja ga zagrlim poput majke i kažem ma biće sve dobro hajmo mi izmjeriti taj pritisak, da zapišem u teku....

Ni njemu nije ništa lakše. Otkad sam u disku zeznula lijevo koljeno, svaka poza koja traži noge u vis nije mi po volji. Kao ni one koje zahtjevaju da oslonim i svoju i njegovu težinu na koljena. Moja dva leđna pršljena? Tek oni ne sarađuju. Imaju običaj da se ukliješte baš kad ne treba i nikako ne vole kad ih se tjera da rade svoj posao.

Probali smo mi aplicirati voltaren unaprijed ali kako da se uzbudim kad je oko nas miris medicine i vuneni šal njegove majke? Tantra također nije moj izbor. Nikako ne valja kad dugo sjedim u jednoj pozi.

ŽRTVA ZA VEĆE DOBRO

Kako ne bih ovaj tekst pisala na osnovu starih informacija, odlučila sam se žrtvovati. Pod cijenu njegovog mogućeg šloga probali smo u ime nauke i publicistike tri poze koje su najstrastvenije Kama sutra poze (piše Kurir). Mislim se, ako nas ta strast ne odvede mimo granica bola čemu onda da se nadam?

Poza Duboki položaj: Duboki položaj omogućava potpunu penetraciju, po čemu je i dobio ime. Lezite na leđa, ruke podignite iznad glave, a jednu nogu stavite na njegovo rame.Vaš partner može duboko da penetrira, što će vam omogućiti brži i intenzivniji orgazam. Takođe, ova poza prija i muškarcima upravo zbog toga.

Legla sam na leđa. Jesam. Podigla ruke. Divila se kako su mi glatka pazuha i kako grudi u ovoj pozi  ljepše izgledaju kao da nisu moje... Uopšte nije teško, ne znam čega sam se bojala. I kod druge rečenice otišla je mast u propast. Sjećate se mog lijevog koljena? Penetrirali smo mi i te kako, led oko koljena do kasno u noć...

Poza U vrtlogu strasti: Partner sedi na krevetu dok mu vi prilazite odozgo i sedate na njega tako da ste mu okrenuti leđima.Nagnite se napred kako bi vaš partner mogao penetrirati s leđa, pri čemu vas rukama drži za struk ili grudi. Ova poza je idealna za žene koje ne mogu tako lako doživeti orgazam jer je stimulacija klitorisa konstantna. I vašem partneru će partner uživati jer će moći potpuno penetrirati i istovremeno uživati u strasnom zagrljaju.

Najdraži jeste sjeo na krevet. Uspješno. I Vrtlog strasti se uskovitlao, lijepo sam ga vidjela tako mi svega... Onda sam ja sjela na njega.
Orgazam nisam doživjela. Bila sam prezauzeta trljanjem butnih mišića kako bi mu se krv vratila...Skupa smo našli testise pod krevetom.

Poza „Slon“: Ovaj položaj ne iziskuje mnogo energije, a pruža snažan osećaj bliskosti. Oboje lezite na bok, s tim što je partner iza vas. Vaše noge treba da budu savijene u kolenima jer se u tom položaju prirodno naslanjate na njegove genitalije. I vama i njemu sigurno će odgovarati ova poza. Njemu jer se može nesmetano kretati, a vama zato što će vam u ovom položaju stimulacija G tačke biti zagarantovana.

Ova poza nam je naposljetku uspjela.
Potpuno. Totalno. Haos. Nikad bolje. G tačka je stimulisana samo tako. Ne bole leđa, ne boli koljeno, vrat u idealnom položaju. Bliskost? Snažna kao u vladajuće šestorke/četvorke/dvojke.

Samo ova poza ima jednu manu. Ne iziskuje mnogo energije. Naprotiv, podsjeća na pozu u kojoj najlakše zaspemo.

(zurnal.info)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Praktična žena, Kama sutra