Kino Žurnal

JAMES GANDOLFINI: Zbogom Kume!

Gandolfinija ćemo pamtiti kao jednog od najboljih glumaca svoje generacije, ali nam je sigurno "najbliži" kao neobični mafijaški boss Tony Soprano

James Gandolfini (51), zvijezda serije "Sopranosi", preminuo je od posljedica zastoja srčanog mišića 40 minuta nakon što je hitno prebačen u bolnicu "Umberto I" u Rimu.

Gandolfinija ćemo pamtiti kao jednog od najboljih glumaca svoje generacije, ali nam je sigurno "najbliži" kao neobični mafijaški boss Tony Soprano. Gandolfini je u Italiji boravio sa sinom, na "muškom odmoru". Trinaestogodišnjak ga je pronašao onesviješćenog u sobi i odmah pozvao pomoć. Ljekari su pokušali da ga stabilizuju, ali je i pored njihovih napora preminuo.

Bio je genije. To zna svako ko je vidio makar i najmanju ulogu koju je odigrao. Bio je jedan od najvećih glumaca našeg vremena. Dobar dio njegovog glumačkog genija ležao je u njegovim tužnim očima. Bio je moj partner, moj brat na način koji ne mogu da objasnim, niti ću ikada moći objasniti, na vijest o smrti izjavio je David Chase, kreator "Sopranosa".

(zurnal.info)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Kino Žurnal, Sopranosi, James Gandolfini