Obećanja

IZNEVJERENA OBEĆANJA: Čopor pasa ministra Hrenovice

FOTO: Adi Kebo
Piše: S.M.

Više od mjesec dana nakon izjave ministra da glavni grad više neće strahovati od pasa lutalica, fotograf Žurnala u naselju Grbavica slikao je samo jedan od mnogobrojnih čopora pasa koji su i dalje na ulicama

Građanima Sarajeva krajem juna obećano je da više neće morati strahovati od čopora pasa lutalica na ulicama. Kantonalni ministar privrede obećao je tokom potpisivanja ugovora sa azilom za pse u Prači vrijednom 780.000 maraka da psi lutalice više neće biti problem.

"Od jula ove godine više neće biti čopora pasa na ulicama", rekao je ministar  Emir Hrenovica, prenosi klix.ba.

Više od mjesec dana nakon ove izjave i nekoliko dana nakon što je prošao mjesec za koji je ministar hrabro obećao glavni grad bez pasa lutalica, fotograf Žurnala u naselju Grbavica slikao je samo jedan od mnogobrojnih čopora pasa koji su i dalje na ulicama.

Tokom potpisivanja ugovora ministar prostornog uređenja i okoliša Kantona Sarajevo je izjavio kako će situacija sa psima lutalicama biti mnogo bolja. Njegovo obećanje bilo je jednako hrabro kao i njegovog kolege Hrenovice.

"Zakon o životinjama bit će u potpunosti implementiran", izjavio je ministar Zlatko Petrović.

Azil u Prači ima mjesta za smještaj 500 pasa i dodatnih 45 mjesta za hitne slučajeve. Sudeći prema fotografijama našeg fotografa, za čopor sa Grbavice i dalje nema mjesta.

(zurnal.info)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Emir Hrenovica, Zlatko Petrović, Adi Kebo, Psi lutalice