O čemu govorimo

IZJAVE SEDMICE: O ujacima, jajima, Sirijcima & Slovacima

FOTO: tportal

Žurnal je za vas izabrao najupečatljivije izjave koje smo čuli u protekloj sedmici. Ima tu i jedna gesta koja govorio više od riječi. U komentarima možete kandidirati vlastiti izbor izjava

Subota (31.08.): Oni su daidže, a ne ujaci

Nino Raspudić, zagrebački profesor, stipendista HZHB, fan Brusa Lija i mudrac opšte prakse sa OBN-a nedavno je u programu Radija Mir iz Međugorja govorio o bosanskim franjevcima. Nedelja (01.09.): Knjigu u šake

U povodu početka nove školske godine, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Damira Marjanovića, uputio je čestitku učenicima i roditeljima sa vrlo jasnom porukom.

 

Ponedeljak (02.09.): Jajima po Krajini

Koordinator Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH Nedžad Bićo najavio je na konferenciji za medije u Sarajevu da će članovi ovog saveza danas pred zgradom Vlade FBiH gađati jajima ministra finansija Antu Krajinu i njegove pomoćnike zbog neisplaćivanja poticaja.


Utorak (03.09.): Amerika je na našoj strani

Šef Predstavništa Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić izjavio je da Amerika više “ne prijeti” da će ovaj entitet biti ukinut i da RS u posljednjih pet-šest godina vodi koordinisanu kampanju.


“Poslije šest ili sedam godina rada imate situaciju da više niko iz Amerike ne prijeti da će biti ukinuta Republika Srpska, čak se Srpska i brani i onima koji joj prijete govori da to ne mogu da ostvare”, izjavio je Kesić.


Srijeda (04.09.): Ne možeš blokirat put
Iako su pojedinci i neke organizacije najavljivali organizovanje protesta, to se nije dogodilo.
Od najavljenih blokada saobraćaja zabilježen je pokušaj nekoliko mještana da blokiraju put M-17 nadomak Konjica, ali je to policija spriječila.


 

Četvrtak (05.09.): Silom na zločin


"Kolektivna i pojedinačna obaveza i odgovornost svih država članica Ujedinjenih nacija je da zaštite civilno stanovništvo Sirije i osiguraju poštivanje međunarodnih normi. Moralni imperativ je da se djeluje odmah i odlučno kako bi zločini bili zaustavljeni, a njihovi počinioci kažnjeni. Nasilje se može zaustaviti samo silom. Tragedija u Siriji će biti još jedna tamna mrlja na savjesti čovječanstva ako sirijski narod ne bude zaštićen od zločina i nasilja Assadovog režima", istakao je Izetbegović.


Petak (06.09.): Srce nadesnooo

U okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu u petak je odigrana derbi utakmica između reprezentacija Srbije i Hrvatske. Glavni junak utakmice nije bio niti jedan od igrača, već sam Milorad Dodik.Predsjednik Republike Srpske bio je na Marakani kako bi bodrio reprezentaciju Srbije. Dok se intonirala himna Srbije, Dodik je otkrio svoj rijedak “medicinski fenomen”.Naime, Miloradovo srce se nalazi na desnoj, a ne na lijevoj strani. Uostaom, pogledajte sami.A ako vam je mrsko da čekate, zustavite video na 01:47 i uverite se sami.

 

Subota (07. 09.): Ja ništa ne mogu obećati

Nakon prvog poraza od Slovačke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, nogometna reprezentacija Bosne i Heregovine je nastavila pripreme za revanš utakmicu sa istim protivnikom, koja se u utorak, 10. septembra igra u Žilini.

Komentirajući susret sa Slovacima, Sušić je kazao da ne bi ništa mijenjao u ekipi niti da će nešto posebno mijenjati za predstojeći revanš meč.

Govoreći o narednoj utakmici, Sušić je između ostalog rekao:

"Pobjeda nam je imperativ. Ja ništa nikome ne mogu obećati, jedino što mogu kazati je da će igrači dati sve od sebe kako bi u Žilini ostvarili pozitivan rezultat".

(zurnal.info)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Damir Marjanović, Milorad Dodik, Bakir Izetbegović, Safet Sušić, Nino Raspudić