Bulevar zvijezda

ČUDO U MOSTARU: Željka Markić na prvom lezbijskom vjenčanju u Hercegovini

FOTO: zurnal.info
Piše: Marko Tomaš

U ime ljubavi jučer je održano prvo lezbijsko vjenčanje u Hercegovini. A boljeg svata od Markićke cure nisu mogle poželjeti.

HERCEGOVCI NA ŠUŠNJAREVSKOJ KAMARI

Pročitala Željka Markić tekst Ivana „Poskok“ Šušnjara u kojemu ovaj hercegovačke Hrvate uspoređuje sa LGBT zajednicom pa, bistroumna kakvom ju je Gospodin dao,  pohitala brže bolje u Mostar da spasi što se spasti da.

Došla Željka na mostarsko Sveučilište očekujući šušnjarevsku Sodomu i Gomoru kad tamo ni pedera ni lezbi ni Zorana Milanovića. Naišla je, doduše, smjerna Željkica na par provokatora, dvadesetogodišnjih bivših udbaša, ali s Hercegovcima je, hvala na pitanju, sve u redu.  Nisu to bolesnici kakvima ih je opisao i kakvima ih Šušnjar pravi već godinama.

Dobro, jebem li mu sto ustavnih odredbi da mu jebem, što kontraceptivna Željka ovako iznebuha radi u Mostaru? Da li to kara – Marko Zokija Milanovića koji si je taman priskrbio par političkih poena u Hercegovini? Ili Željkica provodi vlastitu političku kampanju? Tko je tu lud, a tko zbunjen?

Pičkasti smo mi Hercegovci, što jest jest, ali su nam zato žene zajebane, a i dobre domaćice pa su Željki priredile svadbenu dobrodošlicu. U ime ljubavi, Željka, u ime ljubavi jučer je održano prvo lezbijsko vjenčanje u Hercegovini. A boljeg svata od Markićke cure nisu mogle poželjeti. Dobro nam došla, a još bolje razgulila.

DANI PIROMANIJE

Nepoznat netko, taj vječni policijski NN, u cilju smirivanja tenzija vatrom je jutros zapriječio ulaz na Partizansko groblje. Kiša je, srećom, pomogla vatrogascima. Na Partizu je i danas, kao i svakog 14.02. položeno cvijeće. Obilježava se godišnjica oslobođenja Mostara. Bitna je samo za neke građane ovog grada. Za mene, na primjer.

Naime, na Partizanskom groblju stoji i ploča s imenom djedovog brata. Tog su partizanskog zločinca 1942. godine na Prenju zaklali bradati ustaški saveznici. Četnici, tako se zovu ti militantni hipsteri i ustaškonacistički liblinzi. Ubili su dvadesetogišnjeg Mustafu Muju Repka na spavanju, Draškovićevskim nožem, dakako. Dečko je bio fotograf. Nekim čudom par stotina njegovih fotografija imam i danas. Neke od njih nalaze se na dvije moje posljednje zbirke pjesama.

Dragan Čović se nije oglasio povodom današnjeg paljenja raspela. Nekom je Bogdanovićev spomenik upravo to, njegova svetinja. Nije se oglasio ni socijaldemokratični Milanović. U SDA šute kao zaliveni Čovićevim betonom. A nisam čuo ni da je netko zapalio spomen obilježja franjevcima koje su u osvetničkom pohodu, na ovaj isti dan, ubili dalmatinski partizani. Hoće li demokratični Šušnjar osuditi i ovaj današnji požar ili ovo ipak nije zemlja za sve nas?

SEKS PO SVIM PROPISIMA

Evo, ja ću drage volje razguliti iz Mostara, ustupam vam sobu u kojoj stanujem, a vi se u njoj jebite sa Željkom Markić.  Onako kako bog zapovijeda, a Željkica profetski propisuje.

(zurnal.info)

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Željka Markić, Mostar, Bulevar zvijezda, Marko Tomaš