TV ŽURNAL Afera

TV ŽURNAL PRIKAZUJE: Pogledajte film "Na Drini Kusturica"!

Ekipa TV Žurnala kontaktirala je sve zainteresovane strane, kao i samog Emira Kusturicu kako bi što objektivnije pred očima javnosti raspleli brojne kontroverze oko izgradnje Andrićgrada

Prvo video istraživanje koje ćemo prikazati u TV Žurnalu je dokumentarni film „Na Drini Kusturica“, u kojem istražujemo kriminalne radnje oko izgradnje Andrićgrada u Višegradu.

Film otkriva koliko je novca iz brojnih institucija Republike Srpske preusmjereno u izgradnju Kamengrada, potom ko je sve, osim entitetskih institucija, finansirao gradnju Andrićgrada, a koliko je novca uložio idejni tvorac i vođa projekta Emir Kusturica.

Film govori i o političkim sukobljavanjima koja je izazvala gradnja Andrićgrada, nametanju ćutanja o njemu, kao i o tome zašto su se i kako dešavale promjene u projektu tokom njegove realizacije.

Ekipa TV Žurnala kontaktirala je sve zainteresovane strane, kao i samog Emira Kusturicu kako bi što objektivnije pred očima javnosti raspleli brojne kontroverze oko izgradnje Andrićgrada.
Film je završen prije nekoliko mjeseci i u tom periodu prikazan je najodgovornijim ljudima brojnih televizijskih kuća u BiH. Ocijenili su ga najvišim  ocjenama, ali, uprkos tome, nijedna TV kuća u BiH ga nije htjela prikazati.

Pogledajte zašto.

(zurnal.info)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Milorad Dodik, Emir Kusturica, Andrićgrad, TV Žurnal, Afera, AFERA 1. sezona