Kauč selektor

LIGA PRVAKA: Ne pored živog Mourinha!

Piše: Marko Tomaš

Kažem ja Srđanu Srdiću kako će Galata razbiti Chelsea i da će rezultat utakmice na Stamford Bridgeu biti 2 prema 2. Čovjek se samo nasmijao i rekao: Ne pored živog Mourinha

CHELSEA – GALATASARAY 2: 0

Prognoze znaju biti zabavne. Naročito one koje se na konacu ispostave potpuno promašenima. Kažem ja Srđanu Srdiću kako će Galata razbiti Chelsea i da će rezultat utakmice na Stamford Bridgeu biti 2 prema 2. Čovjek se samo nasmijao i rekao: Ne pored živog Mourinha! Jasno vam je tko je bio u pravu.

A stvari su savršeno tekle. Chelsea je poveo 2 prema 0 i Galata je trebala samo izjednačiti, ali ne pored živog Mourinha, nema šanse. Zanimljivo je gledati utakmicu u kojoj ekipa s većim posjedom lopte ne pređe na protivničku polovicu skoro pa nikako. Trebaš biti ozbiljan tip da stvari možeš postaviti na taj način. Jasno je, Mourinho je ozbiljan tip. A Chelsea je ekipa za koju je teško procjeniti koliki joj je potencijal.

BORUSSIA – ZENIT 1: 2

Nevjerojatno je što se dogodilo sa Zenitom. Ekipa koja je istrčala na teren u Dortmundu nema nikakve veze s onom razbijenom vojskom iz St. Petersburga. Teško je povjerovati da je Spalletijev odlazak baš toliko razdrmao ruskog prvaka. Teško je uopće i pokušati shvatiti što se dogodilo ruskoj momčadi u protekla dva tjedna.

Bilo kako bilo, Borussia je bila potpuno šokirana načinom na koji je njihov protivnik igrao. Zenit je, naprosto, djelovao sjajno. Samo sad im je prekasno. S druge strane, Borussia nikako da pronađe konastantnu formu ove sezone. U jednoj utakmici izgledaju kao najbolja momčad svih vremena dok već u narednoj djeluju kao da prvi put vide loptu.

REAL – SCHALKE 3: 1

Trenutačno postoji samo jedna momčad u Europi koja može parirati Bayernu. Naravno,  to je Real Madrid. To je sraz koji priželjkuje većina nogometnih zaljubljenika. A prije ili kasnije tu ćemo utakmicu i dočekati.

MANCHESTER UNITED – OLYMPIACOS 3: 0

Stvarno ne mogu vjerovati da je grčka momčad misila da su već završili posao. Ako i nisu tako su izgledali. A to si ne smiješ dopustiti kad je na drugoj strani terena Manchester United. Moyes i United se traže, traže novu kemiju, novi duh. Bit će to zanimljivo putovanje za United.

(zurnal.info)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Marko Tomaš, Kauč selektor, Liga prvaka