NASILNIK IL' POKAJNIK: Mirza Drinić prijetio kantonalnom tužiocu u Zenici

Drinić tokom svjedočenja na Sudu BiH
FOTO: Arhiv, Sud BiH

Drinić je vrijeđao i verbalno napao tužioca koji je u Zenici učestvovao u pretresima. Nedugo nakon prijetnji Drinić je uhapšen a kako kaže naš izvor Federalna uprava policije će tražiti da se Drinić kazni zbog ove prijetnje

Pokajnik u slučaju protiv Zijada Turkovića, Mirza Drinić, verbalno je napao kantonalnog tužioca u Zenici koji je učestvovao u nedavnim pretresima u akciji Sigurnost, saznaje Žurnal iz izvora bliskih Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona. Napad se dogodio u ponedjeljak 17. marta u poslijepodnevnim satima ispred zgrade kantonalnog tužioca. Drinić je istog dana uhapšen.

Iz Federalna uprave policije dobili smo nezvaničnu informaciju da je jedna osoba uhapšena u Zenici zbog prijetnje tužiocu.

U nedavnoj akciji Sigurnost Federalne uprave policije pretresene su prostorije u vlasništvu Drinića, saznaje Žurnal iz izvora bliskih zeničkom tužilaštvu. U ovoj akciji provedenoj početkom marta pretreseno je oko 150 lokacija u Federaciji te pronađena veća količina droge, naoružanja, municije i ukradenih predmeta, objavila je Federalna uprava policije koja je provodila akciju kojom je obuhvaćeno oko 130 osoba a 50 je uhapšeno.

Drinić je vrijeđao i verbalno napao tužioca koji je u Zenici učestvovao u pretresima. Nedugo nakon prijetnji Drinić je uhapšen a kako kaže naš izvor Federalna uprava policije će tražiti da se Drinić kazni zbog ove prijetnje.

Mirza Drinić svjedok je pokajnik u slučaju protiv Zijada Turkovića kojeg je Sud Bosne i Hercegovine prvostepeno osudio na 40 godina zatvora ubistava, pokušaja ubistava, trgovinu drogom, te pljačku 1,3 miliona eura iz Cargo centra na sarajevskom aerodromu 2007. godine.

Drinić je sa Tužilaštvom BiH sklopio sporazum o krivnji i osuđen je na godinu dana zatvora uz obavezu svjedočanja protiv Turkovića. Drinić je osuđen na godinu dana zatvora, uz obavezu da svjedoči protiv Turkovića. Drinić je osuđen zato što je nabavio motorole koje su korištene u pljački Cargo centra Međunarodnog aerodroma u Sarajevu i zato što nije prijavio pljačku za koju je znao da će biti počinjena, prenosi Centar za istraživačko novinarstvo iz Sarajeva.

(zurnal.info)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Zijad Turković, Zenica