TV Žurnal

TRAILER ZA "PAD PICINOG PARKA - 2. DIO": Film koji otkriva opasne veze tajkuna i vlasti

U filmu objavljujemo direktne dokaze o Radišićevoj povezanosti sa vrhom vlasti u Republici Srpskoj, odnosno SMS prepisku i telefonske ispise njegovih kontakata sa Miloradom Dodikom, kao i sa tadašnjim ministrima finansija i pravde RS Aleksandrom Džombićem i Džerardom Selmanom

Film “Pad Picinog parka - drugi dio” do kraja pojašnjava načine na koji je banjački tajkun Mile Radišić nezakonito došao u posjed više od 30 dunuma građevinskog zemljišta u centru Banjaluke.

Film se bavi i nezakonitim postupcima gradske i entitetskih vlasti, koji su listom išli u prilog Radišiću. U filmu objavljujemo direktne dokaze o Radišićevoj povezanosti sa vrhom vlasti u Republici Srpskoj, odnosno SMS prepisku i telefonske ispise njegovih kontakata sa Miloradom Dodikom, kao i sa tadašnjim ministrima finansija i pravde RS Aleksandrom Džombićem i Džerardom Selmanom.

Vlasti RS sada „peru ruke“ od Radišića, pa čak vode i sudski postupak protiv njega i blokiraju račune njegovoj firmi „Grand trejd“, jer Radišić do dana današnjeg nije platio zemljište, na mjestu nekadašnjeg „Picinog parka“, gdje gradi velelepni stambeno-poslovni objekat.  Naravno, zbog toga što nije platio zemljište, Gradska uprava davno je trebalo da raskine ugovor sa Radišićem, ali to nije učinila.

Film se bavi i aferom „Medicinska elektronika“, zbog koje je Mile Radišić u novembru prošle godine pravosnažno presuđen na tri godine zatvora. Ovu presudu nedavno je potvrdio Vrhovni sud RS.

U filmu možete vidjeti sve o tome kako je proces tekao i kako su pojedine pravosudne instance u RS činile sve da Radišiča oslobode krivice. Film govori i o ljudima, koji su zbog određenih poslova s Radišićem presuđivani, a da za to vrijeme njemu nije falila ni dlaka s glave.

TV Žurnal premijerno prikazuje film „Pad Picinog parka-drugi dio“, koji je završen još u julu prošle godine i koji nijedna televizijska kuća u BiH nije smjela prikazati.

Zbog autentičnosti ambijenta u kojem je film rađen, nismo vršili nikakve naknadne intervencije na filmu, pa tako nismo dodali ni informaciju u presudi Radišiću. U filmu su, međutim, objavljeni svi podaci koji su doveli do presude, kao i informacije koje bi trebalo da otvore nove procese u ovom slučaju, koje bi, ako ima prava i pravde, trebalo da obuhvate i predstavnike gradske i entitetske vlasti.

Budite s nama na premijeri prvog jula, tačno u podne!

(zurnal.info)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Tv Žurnal, Mile Dodik, Mile Radišić, Afera