TUŽILAŠTVO BiH: Tužioci u predmetima Lutka, Goran Zubac i Zijad Turković izloženi velikom medijskom i političkom pritisku

Tužilaštvo BiH poručuje svima onima koji vrše pritisak da to uzalud čine, jer nijedan tužilac neće zaobići i zaštiti bilo koga ko je počinio krivično djelo

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saopćilo je danas da se državni tužioci u posljednje vrijeme nalaze pod velikim medijskim i političkim pritiskom.

U saopćenju se navodi da se pod izuzetno velikim pritiskom nalaze tužioci koji rade na predmetima “Lutka”, Goran Zubac i Zijad Turković.

Tužilaštvo BiH poručuje svima onima koji vrše pritisak da to uzalud čine, jer nijedan tužilac neće zaobići i zaštiti bilo koga ko je počinio krivično djelo.

- Građani i javnost BiH svjedoci su koliko velike napore tužioci i Tužilaštvo BiH ulažu u uspostavu vladavine prava i borbu protiv organiziranog kriminala, korupcije i drugih krivičnih djela - navodi se u saopćenju.

Naglašeno je da će Tužilaštvo BiH nastaviti raditi u interesu građana i vladavine prava u skladu sa zakonom na evropskom putu Bosne i Hercegovine te dodaju da ih nikakvi pritisci u tome neće omesti.

(Fena)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Tužilaštvo BiH, Zijad Turković, Goran Zubac