Klub Žurnal

ŠKRTICE: Koalicija časnih namjera

Izabrao: S.A.

Članice ove koalicije ne izdaju prvobitne ideale i ne lažu dotadašnje sljedbenike. Zovu se “Škrtice” i čine ih Cane iz “Partibrejkersa”, Kole iz “Velikog prezira”, Boris iz “Jarbola” i Danilo & Boško iz benda “Straight Mickey and the Boyz”

U Klubu Žurnal predstavljamo novu koaliciju. Znamo da su vam dosadile priče o koalicijama, političkim sporazumima, prebrojavanju stolica i krvnih zrnaca... Načitali ste se i naslušali teorija zavjere, socioloških analiza, računskih operacija, tajnih snimaka, dogovora iza zatvorenih vrata, sporazuma, prijetećih poruka, nema čega niste, a ništa od toga nit je zanimljivo nit uzbudljivo, tek blago mučno i obavezno ljigavo.   

Ali, ostanite s nama, koalicija koju dovodimo u Klub Žurnal razlikuje se od onih koje nam se gade iz prethodnog pasusa. Članice ove koalicije ne izdaju prvobitne ideale, ne lažu dotadašnje sljedbenike, namjere su im poštene i otvorene.

Zovu se “Škrtice” i to je beogradski bend koji čine Cane iz “Partibrejkersa”, Kole iz “Velikog prezira”, Boris iz “Jarbola” i Danilo & Boško iz benda “Straight Mickey and the Boyz”.  

Članovi koalicije sreli su se u zgradi BIGZ-a, gdje inače vježba većina bendova s nove srpske scene, a Cane je za medije izjavio da su se upoznali “preko osmeha” i još dodao:

Sve ide toliko lako, da se ponekad uplašim toga. Po prvi put u životu nikom ne moram da objašnjavam šta da se svira. “Škrtice” su mali ad hok nepretenciozan bend, mešavina psihodelije, hard roka, bluza eksperimentalne muzike… Basista je iz drugog špila, sluša muziku za koju nisam čuo u životu, ali sve to na probama jako dobro funkcioniše.

Da bi zaustavio bilo kakve teorije zavjere, Cane je u istom intervjuu rekao da “Škrtice” ni na koji način neće ugroziti postojanje matičnih bendova članova “koalicije”.

Bend tvrdi da već ima više nego dovoljno pjesama za album radnog naziva “Škrtičnjak”, a na youtube servisu objavili su video EP pod nazivom “Klinika Petrović”.

HIT

KULISE

PARANORMALNO

(zurnal.info)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Klub Žurnal, Škrtice