Zeitgeist

KVIZ ŽELJKE CVIJANOVIĆ: Naša Barbika je najbolja političarka na svijetu

Priredila: M.S.L.

Željku možete izabrati u oštroj konkurenciji između Angele Merkel i Hilari Klinton, a fanovi su mogli precrtati Medlin Olbrajt, Dilmu Ruzef, predsjednicu Brazila i Juliju Timošenko

Deset dana nakon četeresnice za kandidaturu Željke Cvijanović za članicu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a u povodu imenovanja za novu-staru mandatarku Vlade Republike Srpske, administratori Facebook stranice Željka Cvijanović – Član Predsjedništva BiH su odlučili oživjeti ovu stranicu prije nego što “ugase svijeću”.

Fanovima premijerke RS su ponudili da svoju Željku izaberu za najbolju među utjecajnim ženama svijeta. Željkina se fotografija strateški pozicionirala između Angele Merkel i Hilari Klinton, a fanovi su mogli precrtati Medlin Olbrajt, Dilmu Ruzef, predsjednicu Brazila i Juliju Timošenko.

Sa liste je prva otpala Medlin Olbrajt, uz komentare “olbrajtova je gadna baba” i “uvjek sam voljela svoje a to je u ovom slučaju Željka”.

Sljedeća je sa liste precrtana Angela Merkel, bez posebnih komentara.

Njenim stopama je u sljedećem krugu pošla Hilari, kojoj se vrlo brzo pridružila Julija Timošenko. U tijesnoj konkurenciji, pobjedu je nad predsjednicom Brazila izvojevala Cijanovićeva.

- Normalno za koga drugog da glasam ona je osoba koja nas predstavlja i koja stiti interese naroda koji zive u .RS Zelljjka

- Zelja naravno obrazovana zena i to se odmah moze vidjeti visoka ocjena REALNA STO OBECA TO ISPUNI...I NE ODVAJA SE PUNO OD SVOGA NARODA .......UZ NAROD ......OCJENA 10

- zeljka napred veci si borac od nji

Ovo su riječi podrške koje su Željku ispratile do pobjedničkoga trona. Nakon proglašenja, oduševljeni fanovi su komentarisali:

- Nasa kraljica...
- totalno neocekivano
- hahahahha pa jel se neko zeza ili je ovaj sajt ozbiljan? hahahhha
umrijecu od smijeha
- to cestitke nasa BARBIKA
- Bravo kraljice
- SAMO ZELKA

Zbog velikog uspjeha “kviza”, na stranici je postavljeno novo pitanje – Ko je najbolji političar u RS? U konkurenciji su Dragan Čavić, Dušanka Majkić, Milanko Mihajlica, Mladen Bosić, Ognjen Tadić, Aleksandra Pandurević, Marko Pavić, Petar Đokić, Milorad Dodik, Igor Radojičić i Željka Cvijanović.

Prvi krug glasanja se zatvara u 15:30.

(zurnal.info)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Hillary Clinton, Zeitgeist, Željka Cvijanović