Video

MILE RADIŠIĆ, DODIKOV DRUG I BJEGUNAC: Ovako je sve počelo...

zurnal.info

Presuda Miletu Radišiću i njegovo izbjegavanje zatvorske kazne vrhunac su afere koja traje već godinama. U Žurnalu aferu pratimo već nekoliko godina i donosimo vam pregled događaja koji su doveli do Radišićevog bijega u Beograd. Ovako je sve počelo...

Mile Radišić nalazi se u Beogradu, odakle je poručio da se neće vratiti u Bosnu i Hercegovinu sve dok se banjalučki Osnovni sud ne izjasni o njegovom zahtjevu da mu se ponovo odloži izdržavanje zatvorske kaze.

Vrhovni sud Republike Srpske je u junu prošle godine potvrdio presudu banjalučkog Okružnog suda kojom je Mile Radišić u slučaju “Medicinska elektronika” osuđen na tri godine zatvora.

Vrhovni sud tada je potvrdio i odluku Okružnog suda prema kojoj je Radišić trebalo da vrati 2,8 miliona akcija “Medicinske elektronike” u vlasništvo Republike Srpske. Radišić je proglašen krivim zbog krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja i krivično djelo manipulacije cijenama i širenja lažnih informacija. Sudski proces u slučaju “Medicinska elektronika” je trajao četiri godine.

Radišić je mjesecima uspjevao da izbjegne odlazak u zatvor. O tome detaljno možete čitati u našem prethodnom tekstu na ovom linku.

Jedan od razloga koje je Radišić navodio za odlaganje zatvorske kazne jeste i gradnja zgrade na mjestu bivšeg Picinog parka. Sve o ovoj priči možete saznati u dva dokumentarna filma Žurnal TV-a

 

 

(zurnal.info)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Afera, TV Žurnal, Picin park, Mile Radišić, Banja Luka