BANJA LUKA: Mladen Bosić ponovo predsjednik SDS-a

FOTO: SDS

Na Izbornoj skupštini SDS-a, u Banjoj Luci, za Bosića je glasalo 266 od 435 delegata SDS-a, koliko ih prisustvuje Izbornoj skupštini SDS-a

Mladen Bosić ponovo je izabran za predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS).

Na Izbornoj skupštini SDS-a, u Banjoj Luci, za Bosića je glasalo 266 od 435 delegata SDS-a, koliko ih prisustvuje Izbornoj skupštini SDS-a.

Tajno glasanje je pokazalo da je Bosićev protivkandidat Mićo Mićić poražen ubjedljivom većinom delegata Izborne skupštine SDS-a.

Novi-stari predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je danas da je SDS snaga koja može donijeti neophodne promjene u RS-u.
- Pokušat ćemo da u narednom periodu još ojačamo kroz izbor novog rukovodstva, novih potpredsjednika SDS te da u dogovoru s ostalim strankama i pojedincima koji smatraju da je neophodno što prije ući u promjene, donesemo nešto bolje RS-u i vratimo nadu u RS - naveo je Bosić u izjavi novinarima u Banjoj Luci, nakon što je ponovo izabran na lidera SDS-a.

On je se zahvalio članovima Skupštine SDS-a koji su mu dali podršku da ponovo vodi stranku, ali i, kako je naveo, dali mu i veliku odgovornost da vodi SDS u teškom vremenu, i izazovima koji stoji pred nama.

Zajedno s Bosićem, novinarima se obratio i njegov protivkandidat, Mićo Mićić, koji je čestitao novom-starom predsjedniku na izboru.
- SDS je i sada pokazala da je zaista demokratska stranka i da je u jednoj demokratskoj atmosferi pobijedio Mladen Bosić - rekao je Mićić uz čestitke Bosiću.

Mićić je potvrdio da u punom kapacitetu ostaje u SDS-u, u zavisnosti šta stranka od njega bude očekivala i tražila.
- Radit ću s namjerom da se ostvare ciljevi koje sam naveo u svom govoru, da 2016. i 2018., zajedno pobjedimo na sledećim izborima – zaključio je Mićić.

Po zvanično saopćenim rezultatima Mićo Mićić Mićić je dobio 167 glasova.

(Fena)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Mladen Bosić, SDS