Kauč selektor

RAT SA IZRAELOM: Kada mrziš, pljuješ na igru!

FOTO: klix
Piše: Marko Tomaš

Nema tu igre. To je rat. Nema tu slobode. To je sve robija. A nije Arthur Friedenreich stavljao brašno na svoje lice zbog toga. Dribling je izmišljen kako bi se pobjeglo na neko bolje mjesto. A mi od stadiona uvijek napravimo logor

Nešto je Mehmed Baždarević promijenio. Na žalost, moguće da je stigao prekasno. Svejedno, lijepo je vidjeti da je na momčad koju vodi prenio one odlike kakve je sam imao kao igrač. Konačno smo vidjeli BiH koja ima karakter, zna što želi I kako doći do toga. Da smo pod palicom Safeta Sušića imali samo deseti dio takvog pristupa danas bismo svi skupa bukirali aranžmane za Euro. Ovako moramo još strepiti.

IZVOLITE U INBOX

No, na stranu utakmica, Izrael smo dobili, trebali smo to učiniti i na njihovom terenu, ali sad je bitan pozitivan trend, uzlazna putanja. Što bi rekli doajeni: nema plakanja nad prolivenim mlijekom. KAko rekoh, na stranu stvari koje su se dogodile onako kako se trebaju dogoditi, sinoć je balkanski mozak još jednom pokazao koliko je imbecilan i to na širokom potezu, od Poljuda do Zenice.

Ako netko misli da je Vranješ stvarno zaslužio ono što ga je dočekalo u Zenici je potpuni imbecil. Znam da ću nakon ovoga dobiti u inbox milijun mrtvih ustaških majki kako to obično biva kad se netko ne slaže s onim što napišem.

No, zaboli me neka stvar što masa ljudi neće da živi u stvarnosti. To na koncu i nije do njih. Stvarnost je takvim ljudima kreirana s nekog višeg mjesta. A tko u svom životu ima i priznaje više instance i treba da živi kao stoka kakva i jeste. 

 ONO SI ŠTO MRZIŠ

Svi mi vrlo dobro znamo što se događa u Palestini, ali onako se ne dočekuju gosti, to sve izlazi iz domena folkolra i prelazi u krucijalno područje, područje kućnog odgoja. Kad svom dečku priuštimo ono što smo priuštili Vranješu nemamo se što čuditi vrijeđanju Izraelaca. Momci s Bilinog polja mogu slobodno pogledati prema Poljudu ako hoće vidjeti vlastiti odraz. Jebiga, ekipa, znate kako ide: ONO SI ŠTO MRZIŠ!

Isti ste i to je ono što vas najviše boli. A kad mrziš onda si pljunuo na igru i trud onih momaka na terenu. I tri boda su samo produžavanje agonije. Umjesto da pobjeđujemo s ljubavlju, sa stilom, kao oni koji su iznad svega, jer znaju kako je biti na podu, mi se uvijek nađemo iživljavati nad vlastitom lešinom.

NEMA TU IGRE

Jebeš sve to. Nema tu igre. To je rat. Nema tu slobode. To je sve robija. A nije Arthur Friedenreich stavljao brašno na svoje lice zbog toga. Dribling je izmišljen kako bi se pobjeglo na neko bolje mjesto. A mi od stadiona uvijek napravimo logor.

Aferim!

(zurnal.info)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Reprezentacija BiH, Kauč selektor, Marko Tomaš