Klub Žurnal

IMA IH (Video): Rundek Cargo Trio na sarajevskim protestima!

FOTO: printscreen

Pjesma je nastala tokom tonske probe trija na sceni Sarajevskog ratnog teatra u februaru prošle godine, dok je sa sarajevskih ulica dopirao huk protesta

U Klubu "Žurnal" gledamo neslužbeni spot za pjesmu "Ima ih", koja se nalazi na posljednjem albumu Rundek Cargo Tria "Mostovi". Pjesma je nastala tokom tonske probe trija na sceni Sarajevskog ratnog teatra u februaru prošle godine, dok je sa sarajevskih ulica dopirao huk protesta.

Ova video sačinjen je od fotografija autora iz regije koji su dali autorska prava. Autori spota zahvaljuju "svim divnim prijateljima i prijateljicama koji su doprinijeli da pjesma 'Ima ih'  dobije adekvatan video i podsjeti nas na probleme društva sa kojima na žalost još uvijek živimo":

Darko Rundek, Dušan Vranić, Isabel , Milomir Kovačević Strašni, Velija Hasanbegović,  Jim Marshall, Vančo Džambovski, Almir Panjeta, Vanja Čerimagić, www.lupiga.com, Zoran Ivančić, Dnevni Avaz, Mreža antifašistkinja Zagreb, Davor Sekulić, Sabina Šabić, Enes Zlatar, Renato Foder, Lamia Šabić.

Podsjećamo, nakon Mostara, Rundek Cargo Trio koncertnu turneju u BiH nastavljaju u Sarajevu 19. avgusta. Ulaznice je moguće nabaviti na www.kupikartu.ba i na velikom broju prodajnih mjesta u Sarajevu.

(zurnal.info)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Rundek Cargo Trio, 0