Klub Žurnal

WORLD MUSIC: Damir Imamović Sevdah Takht sviraju na WOMEX-u!

Bend će se predstaviti u regionalnoj selekciji Showcase festivala nazvanoj „Club Duna“

Damir Imamović Sevdah Takht nastupiće na ovogodišnjem, 21. izdanju, najveće svjetske platforme za prezentaciju World Music scene WOMEX (The World Music Expo).

Bend će se predstaviti  u regionalnoj selekciji Showcase festivala nazvanoj „Club Duna“. Umjetnici u ovoj selekciji će staviti naglasak na muzičku raznolikost Centralne Evrope, te kroz različite interpretacije prepitivati stilove koji su uticali na lokalni muzički izraz. 

Za Sevdah Takht ovo će biti prilika da se svjetskoj muzičkoj sceni predstavi kao kvartet. Uz novu članicu violinisticu Ivanu Đurić, Sevdah Takht, kroz nekoliko novih kompozicija, najavljuje i novi album koji će biti objavljen na proljeće 2016. godine.

WOMEX će se održati od 21. do 25. oktobra u Budimpešti. To je petodnevni World Music sajam, koji se svake godine održava u drugom gradu, a od 1994. okuplja veliki broj umjetnika, grupa, producenata i izdavača. Oni svoj rad predstavljaju kroz veliki broj događaja kao što su sajam muzike, konferencije, panel diskusije, okrugli stolovi, filmske projekcije, svečana ceremonija otvaranja, dodjela nagrada i takozvani Showcase festival.

(zurnal.info)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Klub Žurnal, Damir Imamović Sevdah Takht, WOMEX, Muzika