FOTO

Osumnjičeni pobjegao u Srbiju: Stotine građana u Sarajevu odali počast Selmi Agić i Editi Malkoč

FOTO: Adi Kebo/zurnal.info

Mirnim protestima i paljenjem svijeća, građani su također željeli ukazati da je neophodna bolja zaštita svih građana Sarajeva te podsjetiti na učestale sigurnosne probleme u Sarajevu

Ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu večeras se okupilo nekoliko stotina građana kako bi odali počast dvjema djevojkama koje su protekle noći pogunule na tom mjestu u stravičnom udesu, 21-godišnjoj Selmi Agić i 20-godišnjoj Editi Malkoč.

Mirnim protestima i paljenjem svijeća, građani su također željeli ukazati da je neophodna bolja zaštita svih građana Sarajeva te podsjetiti na učestale sigurnosne probleme u Sarajevu. 

Poginule Selma iz Bugojna i Edita iz Bosanske Krupe bile su studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu. 

Na konferenciji za novinare, održane tokom protesta, sarajevska policija je obavijestila javnost da je osumnjičeni vozač Sanjin Sefić pobjegao u Srbiju.

Granična policija BiH je jutros u 6.36 sati registrirala njegov prelazak granice, preko graničnog prijelaza Uvac, kod Priboja. Za njim je raspisana potjernica, ali i za još dvije osobe koje su mu pomogle pri bijegu.

Ove informacije su saopćene na vanrednoj konferenciji za medije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a načelnik Sektora uniformisane policije Mevludin Halilović je novinarima iznio detalje teške saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradale Selma Agić (21) i Edita Malkoč (20) iz Bosanske Krupe, studentice Univerziteta u Sarajevu.

Halilović je naveo da je nakon obaljenog uviđaja vozač, vozač Golfa S.S. (1991),  na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne – Nulta transferzala, općina Novo Sarajevo, na semaforom neprilagođenom brzinom nije zaustavio vozilo na crvenom svjetlu te je na kolovozu udario pješakinje koje su se kretale s desne strane vozila na zelenom svjetlu za pješake.

Sefić je pobjegao sa mjesta saobraćajne nesreće. Opsežnom istragom i u saradnji sa građanima, kako je Halilović pojasnio, policija je sinoć u 00.45 sati u ulici Grbavička pronašla vozilo Golf 6 sa vidljivim oštećenjima koja su odgovarala onima nastalim u sudaru.

U vrijeme održavanja vanredne konferencije, ispred MUP-a KS okupila se grupa građana koji mirno prosvjeduju zbog saobraćajne nesreće u kojima su poginule dvije djevojke.

(FENA/zurnal.info)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Sanjin Sefić, Sigurnost, Sarajevo