Klub Žurnal

Valentino Bošković: Prvi Bračanin u svemiru

Domaćin: S.A.

Valentino Bošković zvuče kao kombinacija Davida Bowieja, Daft Punka, Syda Barretta i Novih fosila. Kada ih čujete shvatićete da je ovakav opis prilično precizan


Valentino Bošković je prvi Bračanin u svemiru. Tamo se lansira sa svemirske postaje na Vidovoj gori 1646., i otada traje njegov povratak na rodni Brač. O tome zapravo govore sve naše pisme - kažu članovi benda Valentino Bošković koji čine dva Bračanina - Josip Radić i Branko Dragičević.

U intervjuu za Dalmatinski portal ovako su opisali rođenje Valentina Boškovića.

Josip: Okupili smo se još tamo 2003./2004., ali u jednoj drugoj sviračkoj konfiguraciji, 'pra-Kundacima'. Priča o Valentinotu traje od jedne dosadne splitske zime 2013. Baza je zapravo da smo prvo počeli snimat jednu stvar na engleskom, pa se iz tog sessiona rodija Valentino. Al' ta stvar na engleskom je zakon, nju čuvamo za novi projekt…

Branko: Josip i ja već dugo sviramo zajedno u raznim kombinacijama. U jednom periodu smo se priko neta dodavali sa snimkama koje smo doma radili, a cilj je bija napravit šta lošiju pismu. Josip je uvik pobjeđiva!


U istom intervjuu zvuk benda Josip je opisao kao kombinaciju Davida Bowieja, Daft Punka, Syda Barretta i Novih fosila. Kada čujete kako zvuče shvatićete da je ovakav opis prilično precizan.

Teška su vremena. Crna ko žohar. Ništa nam nije naklonjeno, sa svih strana nagrnuli neduhoviti lupeži, gladni mračnjaci i budalaši od kojih živa mira nemamo. Najbolje i najjeftinije što možete učiniti za sebe jeste da posjetite bandcamp stranicu benda Valentino Bošković i poslušate albume VSSR i Marsovska listina.


U Klubu Žurnal preporučujemo vam neupitni ljetni hit “Milde Sorte”.

(zurnal.info)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Klub Žurnal, Muzika, Valentino Bošković