Paranoja

PAKNENI PLAN GORDANE TADIĆ: Zaboravila promijeniti diskove na kočnicama, pa prijavila atentat

Piše:A.Avdić

Glavna državna tužiteljica prijavila SIPA-i da se na nju sprema atentat, jer su na autu njenog supruga otkazale kočnice. Istragom je utvrđeno da suprug Gordane Tadić godinama nije promijenio pakne

Prava drama odvijala se proteklih dana u Tužilaštvu BiH. Posljednjeg dana decembra glavna tužiteljica Gordana Tadić prijavila je SIPA-i da je neko na nju i njenog supruga Slavka pokušao atentat. 

„Neko je prerezao kočnice na suprugovom automobilu“, izvijestila je pripadnike SIPA-e tužiteljica Tadić.

Dežurni državni tužilac Miroslav D. Marković hitno je angažirao protuterorističke jedinice SIPA-e, čiji su pripadnici u nedjelju izašli na teren i izvršili uviđaj. Brojne policijske snage bile su oko porodične kuće Gordane Tadić, kako bi je sačuvale od nepoznatih ubica.

„Tokom pregleda je utvrđeno da se ne radi o terorizmu, već da je u pitanju kvar na automobilu“, kazao je sagovornik Žurnala uključen u istragu.

Kako saznajemo, pripadnici SIPA-e su utvrdili da  suprug Gordane Tadić godinama nije mijenjao diskove na privatnom automobilu, koji su, na kraju, zbog korozije popucali. Nakon što im je saopćeno da je u pitanju samo kvar na automobilu, suprug glavne tužiteljice odbio je otići u SIPA-u kako bi potpisao izvještaje o uviđaju. 

Da je glavna državna tužiteljica sklona paranoji, dokazala je i nedavno kada je sazvala vanrednu konferenciju za medije na kojoj je ustvrdila da je praćena i prisluškivana. Međutim, nakon istrage je utvrđeno da su dokumenti o navodnom prisluškivanju glavne tužiteljice – falsifikovani.

(zurnal.info) 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SIPA, Tužiteljstvo BiH, Gordana Tadić