Zenica

GRADONAČELNIK ZENICE ŽELI SAMO POZITIVNE PRIČE: Fuad Kasumović namjerava bojkotovati plaćanje RTV takse

Piše: A.G.

Gradonačelnik Zenice nastavlja sa uvredama prema osoblju zeničkog dopisništva BHT-a i FTV-a javno ih nazivajući banditima. Istovremeno, slijedeći funkcionere HDZ-a, najavljuje poziv na bojkot plaćanja RTV takse

Zenički gradonačelnik Fuad Kasumović baš poput svog prethodnika, preminulog SDA gradonačelnika Huseijina Smajlovića, zamjera BHT-u i FTV-u što ne emituju samo lijepe priče iz Zenice. Zato već izvjesno vrijeme najavljuje da će građane Zenice uskoro pozvati na bojkot plaćanja RTV takse.

„Veoma brzo ću ja izaći za rtv taksu građanima Zenice i pozvati... meni ovakva federalna i državna televizija u gradu ne trebaju. Oni su stranački. Tamo je grupa bandita koja samo ružne slike iz ovog grada šalje, shvatate me. To nama ne treba. Nama trebaju lijepe slike.

Neka napadaju nas političare, a ne o svom gradu da ružno pričaju. Pogledajte, manji gradovi imaju 10 puta više priloga u dnevnicima i emisijama nego Zenica. Zato što su ti ljudi direktno za SDA. To odgovorno tvrdim. Nama tako to ne treba. Ja sam uputio pismo i državnoj i federalnoj televiziji i ja ću se onda obratiti građanima,“ rekao je nedavno Kasumović na skupu povodom izbora za čelnike mjesnih zajednica, o čemu svjedoči i video zapis.

Tako se Kasumović namjerava pridružiti dužnosnicima HDZ-a u nezakonitostima kada je u pitanju plaćanje RTV takse. Treba li uopće podsjećati ovog dvodecenijskog funkcionera SDA u entitetskom i državnom ministarstvu finansija i uposleniku UIO, da je plaćanje RTV takse zakonska obaveza uređena federalnim zakonom.

Žurnal saznaje i za jedan paradoks u cijeloj ovoj priči. Dok uposlenike BHRT-a i FTV-a u Zenici javno naziva banditima, Kasumović je nedavno tamošnjem dopisništvu dostavio navodno lični poklon - jedan frižider i televizor!?

(zurnal.info)


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SDA, RTV taksa, FTV, BHRT, Zenica, Fuad Kasumović