PRAVDA ZA DAVIDA

REPRESIJA VLASTI: MUP RS nastavlja saslušanja NVO aktivista i nakon velikog protesta

Piše: LJ.K.

Policija Republike Srpske nastavlja sa pozivanjem na saslušanja nevladinih aktivista, naročito onih koji su povezani sa grupom „Pravda za Davida“. Posebno su ovih dana na udaru članovi NVO „ReStart“

 

Stefan Blagić iz pokreta „ReStart“ pozvan je na saslušanje u policiju u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo ugrožavanje bezjbednosti, objavljeno je na Fejsbuk stanici ove organizacije.

„Policijska brtalnost se nastavlja“, navedeno je u objavi „Restarta“.

Blagić je Žurnalu rekao da nema pojma zbog čega je pozvan na saslušanje, koje je zakazano za sutra u 14 časova.

 „Zaista ne znam. Jedino što mi pada na pamet je da me dovode u vezu sa jučerašnjim hapšenjem osobe iz Bijeljine optužene za terorizam. Radi se o osobi koja nije član ReStarta, već samo ima isto ime i prezime kao jedan naš član iz Nevesinja“, rekao je Blagić.

MUP RS je juče saopštio da je uhapšen Aleksandar Stojanović iz Bijeljine, zbog, kako je navedeno, javnog podsticanje na terorističke aktivnosti. U saopštenju MU RS je navedeno da je on član pokreta „ReStart“.

„Ovo lice je u ranijem periodu javno, putem društvenih mreža, pozvalo na bombaške napade na Policijsku upravu Bijeljina", saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Stojanović je navodno na Fejsbuku postavio fotografiju zgrade Policijske uprave Bijeljina preko koje piše: "Ako furaš bombu, na muriju baci je".

Radio-televizija Republike Srpske (RTRS) nedavno je objavila navodni dokument stranih službi prema kojem je u RS stiglo 40 britanskih obaveštajaca, čiji je zadatak da sruše vlast u ovom bh. entitetu s Miloradom Dodikom na čelu, a da su im saradnici u RS neki novinari i nevladine organizacije, medju kojima je i pokret „ReSart“.

(zurnal.info)


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Pravda za Davida, ReStart, MUP RS