Klas za glas

Ko će uzeti vlast u Drvaru: SNSD dijeli pakete sa hranom u kampanji Dušice Runić

Piše: Ljiljana Kovačević

Građani Drvara kampanji Dušice Runić, kandidatkinje SNSD-a za načelnicu Drvara, dali su naziv „Zlatni Klas za truli glas“.

Izborna kampanja za prijevremene izbore za načelnika Drvara počela je prije nekoliko dana, a najupečatljiviji momenat početka kampanje bio je istovaranje vreća brašna iz kamiona u Dom kulture, u kojem se nalazi kancelarija Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

 

Građani Drvara kampanji Dušice Runić, kandidatkinje SNSD-a za načelnicu Drvara, dali su naziv „Zlatni Klas za truli glas“.
Kandidatkinja SNSD-a Dušica Runić 17. februara će u trci za načelnicu Drvara odmjeriti snage sa nezavisnim kandidatom Darkom Kajtezom, koji ima podršku SNS -a, PDP-a i SP-a. Runićeva svakako ima bolju startnu poziciju, jer je već na funkciji v.d. načelnice te opštine, u kojoj većinu ima SNSD.
Nakon što je bivši načelnik Drvara Goran Broćeta u decembru prošle godine podnio ostavku na tu funkciju, jer je izabran za zastupnika u Skupštini Livanjskog kantona, SNSD je za v.d. načelnika Drvara imenovao Nikolu Materića.
Materić se na toj poziciji zadržao svega desetak dana, a onda je podnio neopozivu ostavku „iz ličnih razloga“, a na njegovo mjesto ustoličena je Dušica Runić.

 

Zanimljivo je da je Runićeva na mjesto v.d. načelnice Drvara došla sa pozicije šefa ispostave Poreske uprave u Grahovu. S obzirom da je imala status državnog službenika, opozicija u Drvaru je smatrala da je njeno imenovanje za v.d. načelnicu nezakonito, zbog čega je upućena žalba CIK-u, koji u cijelom slučaju nije našao ništa sporno.

(zurnal.info)