PRESS

KLUB NOVINARA BANJALUKA: Vladimiru Kovačeviću godišnja novinarska nagrada

zurnal.info

Vladimir Kovačević, novinar BN Televizije i portala Gerila.info dobitnik je godišnje nagrade Kluba novinara Banja Luka

 

Teška je bila prošla godina za novinara BN TV i portala gerila.info Vladimira Kovačevića. U večernjim satima 26. avgusta preživio je napad koji je mogao rezultirati njegovim ubistvom.

 

 

Teške povrede koje je zadobio nisu ga zaustavile u daljnjem radu. Prepoznalo je to i Društvo novinara Banja Luka koji su Kovačeviću dodijelile godišnju novinarsku nagradu.

''U proteklih godinu dana bilo je novinara koji su kvalitetnije i više radili. Hvala na nagradi. Svi znamo kakva je situacija u Republici Srpskoj kad su mediji u pitanju. Neki koji krše novinarske slobode večeras su sa nama'', izjavio je Kovačević nakon uručenja priznanja.

 

 

„Odgovor Vladimira Kovačevića koji se nije uplašio, ustuknuo, zaćutao, pobjegao, već nastavio da izvještava i istražuje sa istom, ako ne i većom odlučnošću, entuzijazmom, odgovornošću, je odgovor kakav i mi želimo da pošaljemo. Ne možete nas spriječiti da radimo svoj posao,“ navedeno je u obrazloženju nagrade.

Nagrada je Kovačeviću uručena u vrijeme dok traje suđenje Marku Čoliću, optuženom za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića. Čolić, inače bokser, je zajedno sa Nedeljkom Dekićem palicama napao Kovačevića ispred zgrade gdje živi, nanijevši mu teške tjelesne povrede. Dekić je u bjestvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

 

Marko Čolić

Nakon napada na Kovačevića održani su protesti novinara u nekoliko bosanskohercegovačkih gradova kojim je izraženo nezadovoljstvo zbog kontinuiranog nasilja nad novinarima širom Bosne i Hercegovine. 

(zurnal.info)

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Marko Čolić, Klub novinara Banja Luka, Vladimir Kovačević