DIPLOMATSKI SKANDAL

DODIK UPUTIO PISMO AMBASADORICI NJEMAČKE: Neću se sresti s Vama jer ste radili protiv srpskog naroda!

FOTO: CROPIX
Piše: zurnal.info

Milorad Dodik u još jednom diplomatskom skandalu. Ovaj put odbija ugostiti njemačku ambasadoricu. Razlog - radila je protiv srpskog naroda!

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uputio je danas pismo ambasadorici Savezne Republike Njemačke u BiH Christiane Hohmann u kojem navodi da "ne može udovoljiti zahtjevu za oproštajnim susretom".

"U protekle više od tri godine radili ste na štetu srpskog naroda i Republike Srpske, a time i protiv same Bosne i Hercegovine i njenog Ustavom predviđenog uređenja. Kao predstavnik zemlje, koja na ovim prostorima nosi teško istorijsko breme, očekivano je bilo da pokažete više razumijevanja i diplomatskog senzibiliteta u Vašem radu. Međutim, Vaši javni nastupi i diplomatske aktivnosti tokom Vašeg boravka u Sarajevu bili su politički obojeni, subjektivni i diplomatski neprimjereni o čemu ću obavijestiti i najviše predstavnike Savezne Republike Njemačke.

Visoko cijenim napore Savezne Republike Njemačke da svojim iskustvima i pomoći doprinese procesu pomirenja i izgradnje trajnog mira na cijelom prostoru Balkana. Sa žaljenjem moram da konstatujem da Vi niste bili adekvatan predstavnik takve jedne Njemačke", navodi se u Dodikovom pismu njemačkoj ambasadorici.

 

(zurnal.info)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Christiane Hohmann, Milorad Dodik