REAGOVANJE

Rutkay Karakoc o firmi Republika: Ne znam kakve je poslove sklapao bivši vlasnik

Na Žurnalov tekst „Kako je sarajevski gradonačelnik trošio gradski budžet: Pjevači, pekare, patuljci i bolidi po ukusu Abdulaha Skake“ reagovao je Rutkay Karakoc

Poštovani,

U vašem tekstu "Kako je sarajevski gradonačelnik trošio gradski budžet: „Pjevači, pekare, patuljci i bolidi po ukusu Abdulaha Skake" navedeno je moje ime Rutkay Karakoc u vezi s poslovima s kojima nemam apsolutno nikakve veze. 

Naime, firmu koju trenutno imam sam preuzeo, odnosno otkupio od bivših vlasnika koji su državljani Bosne i Hercegovine i to pred kraj 2019. godine. Prije toga nisam ni boravio u BiH, niti imao bilo kakve veze s tom firmom. Za sve ovo postoje validni dokazi kao sto je moj prvi ulazak u BiH, podnošenje zahtjeva za bijeli karton, odnosno boravak, zatim kupoprodajni ugovor za firmu izvršen kod notara i svi ostali dokumenti. 

Samim time nemam nikakve veze s navodima u vasem tekstu, niti uopšte znam kakve poslove je sklapao bivši vlasnik. Stoga, zahtjevam da se moje ime iz teksta odmah izbriše ili ću biti primoran da, uz sve navedene dokaze koje posjedujem, tražim svoja prava protiv vaših navoda putem suda, sto ce biti lahko dokazivo s moje strane.

Lijep pozdrav, 

Rutkay Karakoc

 

Odgovor Žurnala:

Poštovani,

vaše ime je navedeno u Registru poslovnih subjekata čiji vam preslik dostavljamo, i čije podatke smo koristili. Želimo vam uspješno poslovanje sa novom firmom.

______________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

(zurnal.info)