REAGOVANJA

GORDAN MEMIJA PISAO ŽURNALU: Fotoart nikada nije prala novac za neki narko kartel

Vlasnik firme Fotoart Gordan Memija reagovao je na Žurnalov tekst o preliminarnim rezultatima Ministarstva kulture i sporta KS . Njegovo reagovanje prenosimo u cijelosti

 „Poštovani, u skladu sa KODEKSOM ZA ŠTAMPU I ONLINE MEDIJE BIH obraćam Vam se sa zahtjevom za objavu demantija, kako slijedi: KOGA FINANSIRA MINISTARSTVO SPORTA I KULTURE: Sredstva će dobiti firme stare nekoliko dana, perači novca, bogataši i političarke

Dana 30.07.2020. godine u 23:21h ste objavili tekst pod naslovom „KOGA FINANSIRA MINISTARSTVO SPORTA I KULTURE: Sredstva će dobiti firme stare nekoliko dana, perači novca, bogataši i političarke, Piše: Azra Omerović, u navedenom tekstu ste objavili cijeli niz neistina o meni lično i o mojoj firmi „FOTO ART“ d.o.o., pa ovim putem izjevljujem:

Nije tačno da je moja firma „FOTO ART“ d.o.o. ikada prala novac, a posebno ne za neki narko kartel.

Nije tačno da je Dražavna agencija za istragu i zaštitu (SIPA) prijavila  „FOTO ART“ d.o.o za pranja novca za narko kartel.

Nije tačno da je u dokumentima više policijskih agencija, koje su uključene u međunarodnu istragu kojom koordinira holandski tužilac iz Brede, Memijin „Foto Art“ naveden je kao jedna od firmi koja je služila za pranje novca putem pozajmica

Zurnal je u posjedu „Zamolnice Kantonalnog tužilaštva Zeeland-West Brabant“ koja je poslana „Ministarstvu pravde BiH“. Pročitali ste „Zamolnicu Kantonalnog tužilaštva Zeeland-West Brabant“  i uvijerili da ja kao Gordan Memija i moja Firma Foto Art doo nisu predmet istrage. Žurnal planski i po nalogu uništava moj biznis i krši novinarske kodekse. 

Još jednom izjavljujem da ja, Gordan Memija, osnivač i direktor društva „FOTO ART“ d.o.o., izjavljujem da nisam imao nikakve poslovne odnose sa bilo kakvim narko kartelom, da su mi tvrdnje koje se odnose na navodni narko kartel i pranje novaca za isti potpuno nepoznate. 

Moja firma posluje već duže od dvije decenije sa eminentnim domaćim i stranim klijentima. 

Naši proizvodi su dobro poznati građanima BiH i regije, pa i svijeta. Zbog iznošenja neistina na prvom mjestu moja porodica, uposlenici Foto Art-a doo, ja lično i moja firma trpimo ogromnu materijalnu i nematerijalnu štetu. Zbog svih iznesenih nesitina i  štete nanesene ugledu mene lično kao fizičkog lica i FOTO ART d.o.o.  kao pravnog lica, pokrenuo sam više sudskih postupaka pred nadležnim sudom protiv vas, i svih drugih medija koji prenose neistine o meni i mojoj firmi. U sudskom postupku ću iznijeti obimu dokaznu (materijalnu) dokumentaciju, iz koje će se jasno i nedvojbeno utvrditi da je sve što ste pisali o meni i mojoj firmi vaša konstrukcija i potpuna neistina. 

Ujedno vas molim da prestanete iznositi nesitine o meni i mojoj firmi FOTO ART d.o.o. Sarajevo, uz svijest da to radite s namjerom da, potpuno neosnovano, diskreditirate mene i moju firmu, suprotno razlozima istine, suprotno etici novinarske profesije, i suprotno interesima bosanskohercegovačke poslovne zajednice. 

S poštovanjem,

Gordan Memija“

(zurnal.info)