REAGOVANJE IRB RS: Nisu prekršene odredbe tendera, nisu zaposlena tri radnika

Iz IRB RS reagovali su na tekst „Zašto je angažovan advokat Zečević: Poveznica kontroverzni 'proizvođač' medicinske marihuane“. Prenosimo reagovanje.

 

U tekstu je navedeno nekoliko neistina na račun Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i v.d. direktora Dražena Vrhovca, čime je nanesena šteta Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske, ali i profesionalnom i ličnom ugledu v.d. direktora Dražena Vrhovca.

U tekstu se navodi informacija da se za poslovni prostor poslovnice Investiciono-razvojne banke Republike Srpske u Prijedoru plaća 9.000 KM, što nije tačno.

Navedeno je i da su u poslovnici u Prijedoru zaposlena tri radnika, bez raspisanog javnog konkursa. Niti je tačan broj zaposlenih radnika u prijedorskoj poslovnici, niti za zapošljavanje radnika treba da bude raspisan konkurs. U poslovnici su zaposlena dva radnika, a Pravilnik o radu Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, kao i Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske ne propisuje raspisivanje javnog konkursa za zapošljavanje.

Takođe, naveli ste i da je Investiciono-razvojna banka Republike Srpske prekršila stavke iz raspisanog tendera za pružanje pravnih i advokatskih usluga u Republici Hrvatskoj u vezi sa brojem godina iskustva spomenutog advokata. Informacija iz tendera je izvučena iz konteksta, Investiciono-razvojna banka Republike Srpske nije prekršila odredbe tendera.

Objavljena je i neistina da je v.d. direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske član Upravnog odbora Univerziteta za poslovni inžinjering i menadžment (PIM). Ni ta informacija nije tačna, Dražen Vrhovac nije član UO PIM.

Navedene činjenice u potpunosti mijenjaju osnovu cijelog teksta i svode ga u cjelini na nivo insinuacija. 

S poštovanjem,

Direktor:

dr Dražen Vrhovac