LOV NA ŠTETOČINU: Branićemo RS do posljednjeg međeda

Piše: Eldin Karić

Nakon uspješnog lova i više nego korisnog druženja sa članovima marokanske kraljevske porodice, vrh Saveza nezavisnih socijaldemokrata odlučio je da ponovi svojevrsnu diplomatsku avanturu kako bi popravili položaj srpskih političara među predstavnicima međunarodne zajednice

Lovci su mu odgovorili kako su primjetili čudne migracije prema okolini Banje Luke: Znate, medo kao i svaka životinja ide za plijenom, a Laktaši su bogat kraj... Tako Radmanović odluči da u Laktašima napravi čeku za medvjeda

Nakon uspješnog lova i više nego korisnog druženja sa članovima marokanske kraljevske porodice, vrh Saveza nezavisnih socijaldemokrata odlučio je da ponovi svojevrsnu diplomatsku avanturu kako bi popravili položaj srpskih političara među predstavnicima međunarodne zajednice. Rezultati rada na terenu pokazali su se više nego zadovoljavajućim. Organiziran je lov kada je princeza Lala Amini, kao gošća srpskog člana Predsedništva BiH Nebojše Radmanovića i ministra pravde RS Džeralda Selmana odstrijelila medvjeda u lovištu šumskog gazdinstva „Gorica“ u Šipovu! Princeza je ustrijelila medvjeda, kapitalni trofej je pripao političkom vodstvu Republike Srpske a hrabri šipovački medo položio je život za bolje odnose sa muslimanima u svijetu.

-Republika Srpska će ostati vječno zahvalna hrabrom medi- tužno će Radmanović.

-Slava mu! - promori se dvoranom u kojoj se održavao vanredni interni sastanak sa samo jednom temom: “Popravljanje imidža kod strane bagre i saradnja sa mrskim okupatorom”.

-Ovo je bilo odlično - nastavio je Radmanović: Mislim da bismo trebali nešto slično ponuditi i ovima iz međunarodne zajednice

-Međunarodne zajebnice-dobacuje Dodik.

Hahahahahahaha..., prolomi se dvorana, na šta Dodik dodaje: Ma ko im jebe mater, ne bih zbog njih ni kokoš zakl'o, a ne međeda ubio.

-Predsjedniče, mislim da nakon odlaska Gregorijana, pomiluj me, Bože, po milosti svojoj...– na šta se umah prekrsti cijela dvorana - ulazimo u opasnu fazu. Trebalo bi možda razmisliti da zovnemo ovog novog američkog ambasadora u lov... - uključuje se Radoičić.

-Daleko je to...

-Šta je daleko, ne'š pucat' u njega?

-Ma, mislim on neće doći za dva-tri mjeseca.

-A, to, pa ne znam sad..., šta mislite, ljudi, da zovnemo Incka u lov?

-Ko, Inckognito?(smijeh u sali) Hej, ako on dođe ovdje ja ću ga prvi upucati - ponovo dobaci Dodik, a svi u dvorani se zakocenuše od smijeha: Ko zeca... - dobaci neko kroz mješavinu suza i kašlja.

-Ma, ko psa, ko zadnju đukelu. Jebo te on Igi, nemoj mi ga više spominjati. Ama, radite šta god hoćete, ja imam nekog posla i nemojte me više gnjaviti ovim vašim sastancima - izađe i zalupi vrata.

-Ja mislim da je Nešina ideja dobra i da ne trebamo odustati od ovog koncepta. Šta je jedan medvjed naspram poena koje ćemo osvojiti, a tu je i razvoj turizma. Ako išta imamo – imamo međeda -tiho se uključi Špirić.

-Naravno da mi je dobra ideja, čak imam i slogan: Branit ćemo Republiku Srpsku do posljednjeg međeda!

-Uh, dobra – klima glavom Radojičić: samo da se šef ne naljuti?

-Što bi se ljutio... – glasnije će Špirić: nego, da zaključimo – zadužuje se Nebojša Radmanović da sa visokim predstavnikom Valentinom Inckom dogovori lov na medvjeda.

-Što ja?

-Ti si lovac, a dobar si i sa međedima – šeretski namignu predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Postupajući po zadatku, Radmanović se prvo uzeo raspitivati po lovačkim društvima gdje ima najviše medvjeda. Lovci su mu odgovorili kako su primjetili čudne migracije prema okolini Banje Luke: Znate, medo kao i svaka životinja ide za plijenom, a Laktaši su bogat kraj... Tako Radmanović odluči da u Laktašima napravi čeku za medvjeda.

-Dobar dan, Radmanović ovdje, trebao bih visokog predstavnika.

-Samo tren, molim vas-javlja se glas s druge strane.

-Valentin ovdje, kako ste gospodine Radmanoviću?

-O, dobro, kako ste vi gospodine Inckog..., mhm ovaj, visoki predstavniče?

-Nije loše, nego, je li to imate ponovo problema sa gospodinom Dodikom? Prošli puta ste mi bili nekako..., kako se to kaže: tučeni?

-Utučen... Ma, ne, nego imam za vas jednu posebnu avanturu, diplomatsku.

-Uhu, već sam se raznježio.

-Mislite naježio?

-Jah, jah... Odlično, odlično..., i šta ćemo raditi?

-Sjećate li se kako je ona marokanska princeza odstrijelila međeda?

-Ne, ali nema veze, nastavite.

-E, pa sam ja htio da vidim s vama, da li biste mi se pridružili u odstreljivanju medvjeda, znate ono, namamimo ga, sačekamo, bum... i nema ga više.

-Hahaha, vrlo dobro, sher gut, sher gut... Ha, i kažete njega više nema... Ali, ne znam šta će reći ovi iz PIC-a, tamo su i ovi iz Europske unije?

-Ma, kod nas još zakon dozvoljava da se tako rješavamo štetočina. Znate li kakvu štetu on zna napraviti?

-Kako ne znam... A, baš moramo da ga ubijemo?

-Šta, nećemo valjda da ga hapsimo, pa ćemo ga pustimo da slobodno nastavi činiti štetu narodu? Ništa vi ne brinite, vaše je samo da dođete u Laktaše, a ja ću se već pobrinuti za međeda.

-A šta ako promašimo?

-Haha..., ne brinite to se ne može desiti. Previše je on štete nanio narodu da bi se tek tako izvukao.

-OK, ako vi tako mislite, ja se slažem – spusti Inzko slušalicu: Super, Valerij Inzko - smrt za balkanske međede! Ha, ha...

Došao je i taj dan. Džipovi, sa sve rotacijskim svjetlima slavodobitno su ulazili u centar Laktaša. Lavež zbunjenih pasa budio je uspavanu varošicu u usponu. Član bh. Predsjedništva, u maskirnoj uniformi, naoružan najsavremenijom lovačkom opremom čekao je svog gosta. Incko u odjelu i kravati, uz pratnju bodigarda, zbunjeno se približavao svom domaćinu.

-Pa gdje ste vi, medo čeka?

-Guten Morgen Nebojša, a gdje je Dodik?

-Gdje je vama oprema, čizme, puška...?

-Puška? Ovaj, mislim da je došlo do nerazuma...

-Nesporazuma, da, i ja bih rekao.

I tako je medo, sretno i u nesporazumu, sačuvao živu glavu, nastavljajući i dalje narodu činiti nepopravljivu štetu.

(zurnal.info)

 

ŠIPOVO.NET: Princeza ustrijelila medvjeda!

Princeza Lala Amini, članica marokanske kraljevske porodice, odstrijelila je preksinoc medvjeda u lovištu šumskog gazdinstva „Gorica“ u Šipovu! Princeza od Maroka u lovu na medvjede bila je gošća srpskog člana Predsedništva BiH Nebojše Radmanovića i ministra pravde RS Džeralda Selmana, koji je preksinoć takođe imao lovačke sreće i uspjeo je da odstreli još jednog medvjeda, koji je, po kilaži, mnogo veći trofej od onog kojim se može „pohvaliti“ marokanska princeza...

Nakon što je kiša u prijepodnvenim časovima lovcima pomrsila račune i otjerala ih na suvo, lov je ipak nastavljen u večernjim časovima. Vješti lovci medvjedima su spremili „čeku“ i oko 19 časova prenceza Lala uspjela je preciznim hicem da rani jednog medvjeda. Nažalost, prije nego što su se lovci dokopali plijena, princeza morala da uhvati avion za Maroko i nije imala priliku da se fotografiše sa zavidnim trofejom. Lala Amini pre tri dana doputovala je u Banjaluku na poziv Nebojše Radmanovića, s kojim „deli ljubav“ prema lovačkoj vještini. Naime, princeza je u BiH stigla zahvaljujući zamjenici ministra spoljnih poslova BiH Ani Trišić-Babić, koja se ranije s njom upoznala. Tada je i saznala da je Lala pasionirani lovac i da ima veliku želju da odstrijeli medvjeda. Pošto se srpski član Predsedništva BiH pred partijskom koleginicom hvalio svojim lovčakim vještinama i time da je u Šipovu odstrijelio trofejnog medveda, Trišić-Babić je pozvala u goste marokansku princezu, koja je oberučke prihvatila poziv. Dolazak princeze, pored dobrog diplomatskog poteza, oduševio je i predstavnike lokalne vlasti i stalne lovce koji su svojevremeno u lovištu „Gorica“ imali čast da ugoste Josipa Broza Tita i predsjednika SIV-a Branka Mikulića. Posle Tita, princeza Lala je svakako najviđeniji gost šipovačkog lovišta, a njen dolazak pratile su i brojne novinarske ekipe. Princeza od Maroka ispričala je za Press RS da je lovačke vještine isprobavala širom Afrike, ali i u Makedoniji, Rumuniji, Kanadi, SAD i drugim zemljama. Najdraži trofej joj je paninski lav i kuguar, koga je pre nekoliko mjeseci odstrijelila u kanadskoj pokrajini Britanska Kolumbija.

(http://www.sipovo.net/content/view/135/54/)