SBiH: Silajdžić priznao poraz i čestitao Izetbegoviću

Haris Silajdžić priznao je poraz na izborima i čestitao Bakiru Izetbegoviću pobjedu na konferenciji za novinare održanoj pola sata poslije ponoći. Ovo je bilo prvo pojavljivanje Silajdžića pred novinarima nakon što je na glasanju zaboravio ličnu kartu. Silajdžića raduje velika izlaznost na izborima a u jednom od svojih posljednjih pojavljivanja u medijima kao član Predsjedništva Silajdžić se zahvalio svojim glasačima. Nakon toga je najviše govorio o tome šta će u budućnosti raditi i šta želi Bosni i Hercegovini.

- Vrlo je važno nastaviti sa projektima koje smo počeli, nastaviti sa investicijama da ne bismo izgubili investitore. Nadam se da će BiH ustavnim promjenama ojačati kao cjelina - rekao je novinarima Silajdžić koji misli da su on i njegovi ministri radili dobro: Ti rezultati nisu bili prepoznati ili dovoljni da dobijemo isto glasova kao na prošlim izborima.

Dosadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH rekao je da će se baviti onim što voli ali nije otkrio novinarima šta je to uz obrazloženje da je to njegova privatna stvar.

Zanimljivo je da Silajdžić smatra kako u BiH ima previše etnokratije a premalo demokratije s obzirom na to da je SBiH svoju politiku zasnivala upravo na tome u protekle četiri godine.

Dosadašnja poslanica u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Amila Alikadić nije se mogla suzdržati od suza nakon što je čula rezultate glasanja.

(zurnal.info)