POLICIJA U ROYALU: Seks po službenoj dužnosti

Piše: Avdo Avdić

I čelnici MUP-a Tuzlanskog kantona koristili usluge prostitutki

Komesara Nedima Mutapčića ponovo „zavaljuje“ službeni Megan. Naime, u putnom nalogu izuzetom nakon što je prvi vozač MUP-a TK sletio s ceste pisalo je: „relacija službenog puta: Tuzla – Čelić – Tuzla“.

Ista relacija u petak je bila navedena i u putnom nalogu tuzlanskih specijalaca. Čak je i odredište u Čeliću bilo isto. Hotel Royal. U odnosu na komesarov „službeni put“ postojala je tek jedna razlika. Mutapčić je u Royal išao na pivu sa Šemsudinom i Muhamedom Mrkaljevićem, a specijalci su išli da uhapse komesarovog druga s pive.

„Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona u petak su slobode lišili dvije osobe koje se dovode u vezu sa krivičnom djelom navođenje na prostituciju“, pisalo je u saopćenju MUP-a TK.

Imena uhapšenih nisu objavljena. Lokacija hapšenja, također, nije navedena. Zašto?

E, pa zato što je uhapšen Šemsudin Mrkaljević, prijatelj komesara Nedima Mutapčića.

Zato što je Šemsudin Mrkaljević brat biznismena Muhameda Mrkaljevića čiji kamioni pod policijskom pratnjom prevoze „sumnjivu“ robu.

Zato što je mjesto hapšenja hotel Royal u kojem su često boravili Nedim Mutapčić, Sead Omerbegović i Suad Ganić.

Zato što je Šemsudin Mrkaljević u objektu u kojem su odsjedali čelnici MUP-a Tuzlanskog kantona organizovao prostituciju.

Zato što su i čelnici MUP-a Tuzlanskog kantona koristili usluge prostitutki.

I, zar je je bilo ko mogao očekivati da će portparol MUP-a TK Miralem Malkić izdati saopćenje u kojem će biti navedeni detalji o ovoj policijskoj akciji.

A sve je, zapravo, počelo u petak, oko 23 sata. Specijalci su, na zahtjev Kantonalnog tužilaštva Tuzla i po nalogu Općinskog suda u Tuzli, upali u hotel Royal čiji je vlasnik Šemsudin Mrkaljević. Tom prilikom u objektu su zatekli četiri djevojke, od kojih je jedna bila maloljetna. Zatečene djevojke ispričale su policiji da su, u hotelu, pružale seksualne usluge biznismenima iz Tuzle, Čelića, Brčkog i Bijeljine. Izjavile su još i da su im je gazda Mrkaljević sugerisao da nikada ne napuštaju Royal, te da mušterijama izvuku što više novca za piće, prije nego što odu u sobu čija je cijena bila 50 KM. Policajci su, također, saznali da se Mrkaljević tim biznisom bavio posljednih deset godina, te da je kroz objekat prošlo dvadesetak djevojaka i više stotinu gostiju, među kojima su bili i oni koji su jednom, prilikom povratka kući, sletjeli sa ceste i slupali službeni Megan.

(zurnal.info)