Humanitarna akcija

Pomozimo Rajku Vasiću

s.a.

Jednom kad sve ovo prođe ozbiljni ljudi neće vjerovati da je postojala osoba koja se zvala Rajko Vasić. Misliće da se radi o urbanoj legendi, svojevrsnom upozorenju u šta može da se pretvori mali čovjek u nepovoljnim okolnostima.

Bez imalo pretjerivanja, radi se o jednoj od najživopisnijih ličnosti koju su napravili ovi okrutni prostori. Nikada nam nije nedostajalo zlih klaunova, bezobraznika i prevaranata koji su cvali dok je sve oko njih propadalo, koji su u katastrofama pronalazili šansu da ostvare svoje najmračnije želje.

Ali, izuzetno su rijetki oni koji su svoje tajne strasti otvoreno pokazivali. Znali su, nije pametno priznati da ti prijaju zla vremena, bolje je pretvarati se da si kao ostali, a onda se iza zatvorenih vrata prepustiti svom privatnom karnevalu.

Rajko Vasić je poseban, rijedak soj. On ima svoj, sada već zloglasni blog, na kojem svakodnevno i obilno promovira političke stavove oko kojih bi se moglo pozabaviti pravosuđe, ali daje i precizne izvještaje iz svoje svakodnevnice, on popravlja džipove, uređuje baštu, gradi ukrasne zidove, piše romane, skija, putuje po čitavom svijetu, igra nogomet, svira... S vremena na vrijeme zapiše pokoje šovinističko zapažanje o ženama koje ukrašava vlastitim golišavim fotografijama.

Danas Rajko Vasić želi biti sve ono o čemu je sanjao još od djetinjstva. Želi biti političar, analitičar, književnik, novinar, vojničina, zavodnik, bokser, fudbaler, zanatlija, ljubavnik, sve... I to ako je moguće istovremeno jer tako je sa strastima, one se opiru logici, za njih ne postoje ni vrijeme niti prostor. Zbog te neravnopravne borbe s vremenom, mogućnostima i željama jadni Vasić niti jednu viziju ne uspijeva izgraditi do kraja, svaka se pretvara u nedovršenu karikaturu.

Egzibicionizam Rajka Vasića prešao je sve mjere. Toliko je ojačao da mu se nesretnik više ne može oduprijeti. A morao bi, jer ipak je on sekretar trenutno najjače stranke u Bosni i Hercegovini, a to je svuda u svijetu vrlo ozbiljna funkcija koju obično obavljaju staložene osobe. Patetični Vasić više nije štetan po Bosnu i Hercegovinu jer (bar se nadam) ne postoji više niko ko ga može ozbiljno shvatiti. Najštetniji je za svoje poslodavce koji godinama izdašno finansiraju njegov egzibicionizam.

Ovih dana poželio je biti slikar i organizirao je izložbu u Zvorniku. Pažljivo smo za vaše oči izabrali neke eksponate. Oprezno pogledajte, ne dozvolite da vas autor uvuče u svoj mračni lavirint želja.

Jer, vidite i sami, zaista nije smiješno, sve skupa je prilično jezivo.

Pomozimo Rajku Vasiću! Spasimo čovjeka!

{slimbox images/Galerije/vasic/1.JPG,images/Galerije/vasic/1.JPG;images/Galerije/vasic/2.JPG,images/Galerije/vasic/2.JPG;images/Galerije/vasic/3.JPG,images/Galerije/vasic/3.JPG;images/Galerije/vasic/4.JPG,images/Galerije/vasic/4.JPG;images/Galerije/vasic/5.JPG,images/Galerije/vasic/5.JPG}

(zurnal.info)