Kriminal

Petrović i Forca kupovali nepostojeće lokomotive

vladimir kovačević

Željeznice Republike Srpske otvorile su novu destinaciju: kolosjek koji vodi pravo u istražni zatvor, potom sudnicu, a na kraju bi trebalo da se ovo putešestvije za značajan broj bivših, ali moguće i sadašnjih funkcionera ove firme, završi u „hladovini“ nekog od ovdašnjih kazamata.

Potvrđuje to i hapšenje Željka Petrovića i Milomira Force, nekadašnjih i sadašnjih visokih funkcionera ŽRS, koje se desilo 3. maja ove godine. Privedeni su „zbog osnovane sumnje da su Željeznice Republike Srpske nesavjesnim radom u službi i zloupotrebom službenog položaja oštetili za 2,8 miliona maraka“. Početak je to nove kriminalne trakavice u ŽRS, jer se prema potvrđenim saznanjima “Žurnala“, optužnica sprema za još nekoliko lica. Šteta od gotovo tri miliona maraka nastala je 2006. godine, kada je sa češkim preduzećem „On track“ sklopljen ugovor o nabavci lokomotiva, iako „On track“ nije imao potrebne licence za takav posao. Šteta je potvrđena, a pare definitivno izgubljene kada je postalo jasno da češka firma nije imala ni bankarske garancije, te da su kupljene nepostojeće lokomotive.

ĆUTANJE O PRONEVJERI

Saznanja „Žurnala“ dalje kažu da se o nezakonitostima ovog posla znalo sve čim je obavljen, ali su se svi pravili „nevješti“, jer su u to vrijeme uhapšeni Petrović i Forca bili na položajima šefa službe prodaje i prvog čovjeka službe nabavke Željeznica Republike Srpske. Prvi se sumnjiči da je u januaru 2006. godine, u svojstvu predsjednika Komisije za nabavku, tadašnjem generalnom direktoru Sretenu Telebaku dao preporuku za nabavku lokomotiva od firme „On track“ iz Češke. Češko preduzeće preporučeno je iako nije dostavilo potrebne licence za obavljanje predmetne usluge. Nakon što je generalni direktor prihvatio preporuku predsjednika komisije i dao odobrenje za nabavku lokomotiva, potpisan je ugovor. U maju 2006.-e, pet mjeseci nakon prvog kontakta sa Česima, toj firmi isplaćen je avans za obavljenje posla u iznosu od 20 odsto ukupne dogovorene cijene.

Fakturu za avans, pečatom i potpisom je, stoji u optužnici, ovjerio Forca, iako je znao da češka firma nema licence i da u pet mjeseci nije dostavila potrebne bankarske garancije. Kada je već postalo jasno da češka firma neće ispoštovati ugovorom preuzete obaveze, bilo je kasno. Nepostojanjem bankarske garancije avans u iznosu 2,8 miliona maraka nije mogao da bude vraćen. Ugovor sa Česima raskinut je u februaru 2011 godine.

DUGA ISTORIJA PRONEVJERA

Nije bilo moguće da čitav posao oko nabavke lokomotiva sklope i organizuju samo dva čovjeka, pa makar i bili šefovi nabavke i prodaje, iako u sličnim poslovima najveću odgovornost nosi predsjednik Komisije za nabavku, tvrde naši izvori iz ŽRS.

Posao je, navode dalje, prije potpisivanja Ugovora morao odobriti Upravni odbor, „a vrlo vjerovatno, budući da se radi o višemilionskom ugovoru, i Skupština preduzeća“. Podrazumijeva se da je na sve konačni pristanak morao dati i generalni direktor.

U tom smjeru idu i, doduše još nezvanične informacije, da Željko Petrović i Milomir Forca nisu jedini osumnjičeni u slučaju nabavke nepostojećih lokomotiva.

Forca već godinama nije zaposlen u Željeznicama Republike Srpske, a funkciju je napustio kada i bivši generalni direktor Sreten Telebak. Telebak je (zajedno sa još jedanaest članova bivšeg Upravnog odbora) u julu 2010. godine osudjen je na 22 mjeseca zatvora. Prema nepravosnažnoj presudi kriv je za nesavjesno rukovođenje i zloupotrebu položaja u slučaju „nezakonite prodaje i raspolaganja sa 104 teretna vagona vrijednosti 1.600.000 maraka kao i nezakonito raspolaganje zemljištem u državnoj svojini“.

SINDIKAT TRAŽI DODATNE ISTRAGE

Nakon posljednjih hapšenja u Željeznicama Republike Srpske, predsjedniku Vlade Aleksandru Džombiću pisali su članovi Sindikata ove firme. Sindikalci traže detaljne istrage, ne samo poslovanja bivšeg rukovodstva, već i aktuelnog. U pismu su upozorili na mogućnost još jedne prevare. Vlada RS je, nedavno, prema sopstvenim tvrdnjama, 1.900.000 maraka, uplatila na račun Željeznica za isplatu zaostalih regresa radnicima.

Sve to bio je dio dogovora o prekidu štrajka u našoj firmi, započetog početkom ove godine. Međutim, ti milioni nisu isplaćeni u svrhe za koje su namjenjeni. Pare su otišle na drugu stranu bez obrazloženja, tvrde naši izvori i dodaju da će insistirati na tome da se otkrije gdje je novac završio.

Čini se da su radnici ponovo ostali bez svog zarađenog novca. Sasvim je nerealno da do njega i dođu, jer je gubitak ŽRS u prva tri mjeseca ove godine premašio tri miliona maraka, lani je iznosio 20 miliona KM, a ukupan se mjeri stotinama miliona. Na sve ovo ukazali su i revizori Glavne službe za reviziju javnog sektora RS, ali bio je to vapaj koji niko nije čuo, niti će čuti dok je ovakve vlasti.

NEMA TRAČNICA U REPUBLICI SRPSKOJ

Bez obzira na činjenicu da su ŽRS pred stečajem, vladajuće stranke i dalje smatraju da se iz ove firme može ponešto izvući. Zato su i ušle u kadrovsku križaljku, pa je došlo i do smjene na čelu preduzeća. Vršioca dužnosti generalnog direktora Zdravka Savića zamijenio je Dragan Savanović, član Demokratskog Narodnog Saveza, stranke iz čijih redova dolazi i dugogodišnji ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović. Ako Savanović bude izvlačio ŽRS iz gubitaka po principu po kojem je Čubrilović „gradio“ autostrade, RS će uskoro biti jedina regija na planeti na čijoj teritotiji nema tračnica.

(zurnal.info)