Audio

Besplatno preuzmite novi album "Uf!"

zurnal.info

Novi album Uf! Kultnog beogradskog benda Disciplin A Kitschme od danas je dostupan za besplatno preuzimanje na Exit online etiketi.

Uf! surfer namjernik može sasvim legalno i potpuno besplatno skinuti, ali tek nakon što odgovori na tri pitanja iz domena filozofije Discipline Kičme. Pravim poznavaocima pitanja ne bi smjela biti problem.

Ovo internet izdanje je posebno pripremljeno za Exit etiketu, a CD verziju albuma uskoro će objaviti PGP RTS i Croatia Records, dok će vinilnu verziju napraviti izdavačka kuća Odličan hrčak.

Album je snimljen tokom aprila ove godine u beogradskom studiju “Banana sistem”, snimatelj je bio Branislav Petrović Banana.
Miks su radili Dušan Kojić i Goran Vukojčić, koji je također uradio i mastering. Produkciju, editing i omot ploče, kao i obično, pripremio je Zeleni zub.

Pored Koje, Buce i Manje, na albumu gostuju Ronald Anžur koji svira konge i daire, diđuridu svira Rahaja, Banana pjeva prateći vokal u pjesmi "Neukusu treba reći ne", a glas Tome Grujića čuje se u pjesmi "Upad".

(zurnal.info)