Praktična žena

Uticaj orgazma na rasplet političke krize

dženana alađuz

 

U doba kad je seks rjeđi od Pregovora, a priče nema ko da priča jer pjevači sjede u vladama, čudo jedno kako poslovice i mudrosti znaju uliti smisao. Uvijek sam osjećala određeno strahopoštovanje prema ovim zrncima narodne pameti. Ona čuvena „ Život čine male stvari.“ Zaista. Kad si stavim voltaren čepić, svega 2,5 centa, život mi se odmah omili. Nekad sam se radovala većim ali kako se ide u godine, šta reći...

SADOMAZO IGRA

Sve je dobro što se dobro svrši je poslovica koju dugo godina nisam razumjela. O kojem svršavanju je riječ? Uvijek sam bila tužna kad završim dobru knjigu. Kraj serije sam znala dočekati u suzama. Dok jedne noći nismo pregledali Jansonovu knjigu o umjetnosti nisam znala da je svršetak tako radostan čin. Jer oko mene su sve suprotni primjeri. Asocijacija na autoritete koji ti oblikuju život? Na direktore, profesore, dekane, roditelje, amidže i tetke nikako nije „o, što on/ona uživaju u zdravom životu i dobrom seksu, kako divno .“ Prije bi se moglo reći da jedino u čemu uživaju jeste doživotna konstipacija.

Znam, znam, ne mora se svršavanje vezati samo za seks. Može i za posao. U kojem kod nas vlada pravilo ni predigre ni klimaksa. Niko ne želi da njegova karijera završi. Mislim kad bi Reis svršio da bi se država tresla. A on očito nema tu namjeru, da svrši mislim, i ovu višegodišnju sadomazo igru privede kraju. Možda bi islamska zajednica trebala učiniti isto što i Claudia Schieffer i unajmiti istjerivača duhova.

Vjerujem duboko da je narodna mudrost Bolje vrabac u ruci nego golub na grani kriva za bar 50% nesretnih brakova. Koliko je kćeri slušalo priče hajd bona udaj se za njega neka je star, gluh, klempav i odvratan važno je da će te paziti kao malo vode na dlanu. Isto toliko kćeri je povjerovalo i umrlo gledajući sapunice do besvijesti i sanjareći o nekom mlađem, vitkijem, mirisnijem.

Zar je previše tražiti da našem suđenom dlake rastu iz tjemena a ne iz ušiju?

GDJE SU PTICE PJEVICE

Od inata nema goreg zanata je apsolutno tačna. Bar za običnu raju u Bosni. Od oktobra na primjer plaćamo inate pobjedničkih i onih drugih partija. Istovremeno plaćamo plate i one stare garniture koja neće da ide, iz inata bezbeli.

Što nas vodi do dubokog i iskonskog shvatanja jedne srodne poslovice Lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti. Kad vidim kako muškarci neovisno o godištu izlaze iz zajedničkih institucija, sve poskakujući s noge na nogu, jasno mi je da njihov nije vidio nikakve gloginje. Većina ionako mlati samo jezikom. Od čega se opšte je poznato, niko nije umorio za razliku od situacije kad moraju koristiti jedan drugi organ nakon čije pravilne upotrebe ne bi imali snage više ni pregovarati, a kamoli zajebavati.

I zato, u strahu od gloginja, trebamo se čuvati uz onu staru na umu „Gdje nema ptica pjevica, i guzica je slavuj“. Ko zna čija će vas guzica dočekati ako ne pazite. A bosanskohercegovačke guzice poznato je kad jednom zasjednu ne ustaju. Najmanje 14 godina, što znaju najbolje naše demokratske partije i vjerske zajednice.

(zurnal.info)