BARAŽ ZA EURO 2012.

BiH će igrati protiv Portugala

s.m. i d.t.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će sa reprezentacijom Portugala u baražu za Euro 2012. godine, rezultat je današnjeg izvlačenja parova u poljskom Krakowu. Prve utakmice igraju se 11. odnosno 12. novembra a uzvratne četiri dana poslije. BiH će prvu utakmicu igrati kući. Izvlačenju parova prisustvovao je i naš selektor Safet Sušić, čije se reakcije na dobijenog protivnika očekuju u toku dana. U Krakowu su iz našeg Saveza bili još i Darko Ljubojević, Elmir Pilav i Jasmin Baković.

Reprezentacija Portugala propustila je priliku da se direktno kvalifikuje na Euro 2012. Propustili su priliku u meču sa Danskom, gdje su poraženi sa 2:1. U konačnici, u grupi H na tabeli su Danci ostali prvi sa 19, a Portugalci otišli u baraž kao drugoplasirana ekipa sa 16 bodova.

Naša reprezentacija se već susretala sa ovom ekipom prije dvije godine i to isto u baražu kada su nas eliminisali iz daljeg takmičenja. U meču sa Portugalom, svakako se treba najviše čuvati Ronalda. On je do sada pucao sedamnaest puta na gol protivnika i postigao pet golova.

U mečevima sa Portugalom, do sada smo imali negativan skor. Igrom slučaja, igrane su ponovo utakmice baraž za Svjetsko prventsvo 2010. U obje utakmice smo izgubili minimalnim rezultatom.

Hrvati su u baraži izvukli Tursku, Estonija će igrati protiv Republike Irske a Crnogorci će se sa Česima boriti za plasman na prvenstvo.

(zurnal.info)