Nagrada Društva novinara BiH:Amarildu Gutiću nagrada Novinar godine u kategoriji TV novinarstvo!

Arhiva

Nagrada Društva novinara BiH: Amarildu Gutiću nagrada Novinar godine u kategoriji TV novinarstvo!

Novinar online magazina Žurnal Amarildo Gutić dobitnik je nagrade Novinar godine u kategoriji TV novinarstvo koju je dodijelilo Društvo novinara BiH u okviru manifestacije Novinar godine. Čestitamo!

Amarildu Gutiću nagrada Novinar godine u kategoriji TV novinarstvo!

 

Društvo novinara Bosne i Hercegovine danas je povodom Svjetskog dana slobode medija organiziralo manifestaciju „Novinar godine“, te su najboljim novinarima dodijeljene nagrade.

Novinar online magazina Žurnal Amarildo Gutić dobio je nagradu Novinar godine u kategoriji TV novinarstvo. Amarildo, čestitamo!

Amarildo nagrada 2

„Portal Žurnal ima svoju TV produkciju i ovu nagradu shvatam kao nagradu kompletnoj redakciji Žurnala koja omogućava svim kolegama, pa i meni, da svoj rad razvijamo, da radimo slobodno, onako kako glasi naš slogan – Jedina Slobodna Teritorija“, rekao je Gutić nakon što je primio nagradu.

Nagrada „Novinar godine“ pripala je novinarki portala Fokus Semiri Degirmendžić za pisanje o aferi „Respiratori“, dok je nagrada za životno djelo pripala dugogodišnjem novinaru Halidu Rifatbegoviću.

Semira nagrada

„Ovo je velika podrška i poruka da mediji u BiH nisu sami. Ovo je posebna nagrada jer mi je dodijelila struka“, poručila je Degirmendžić.

Društvo novinara dodijelilo je još ti nagrade i to: Nagradu za radio novinarstvo Hrvatskom radiju Bobovac iz Vareša, te portalu Buka za Najbolji pisani mediji.

Žiri je dodijelio i posebna priznanja koja su pripala nedavno preminulom novinaru Mladenu Bošnjaku i uredniku sportskog programa RTV Tuzla Ibrahimu Kozliću za sportsko izvještavanje te RTV Bihać za izvještavanje o marginaliziranim grupama.

Predsjednik Skupštine DNBiH Dušan Musa podsjetio je da manifestacija Novinar godine baštini tradiciju već 25 godina.

„Društvo novinara BiH je najstarija organizacija tog tipa u BiH, nastala 1945.godine i od tada do danas se desilo mnogo zanimljivih događaja koje smo ispratili“, poručio je Musa.

Naglasio je da danas novinarska profesija dijeli sudbinu drugih djelatnosti te da novinari, osim što su loše plaćeni za posao koji obavljaju, izlažu svoje zdravlje opasnosti zbog koronavirusa.

(zurnal.info/Fena)