Hunter S. Thompson:Anđeli pakla
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Galerija Žurnal

Anđeli pakla

Anđeli pakla

Doktor Hunter S. Thompson napustio nas je 20. februara 2005. godine. Prije nego što je uzeo revolver napisao je posljednji tekst, oproštajnu poruku s naslovom "Sezona fudbala je gotova".

Nema više igre. Nema više bombi. Nema više šetnji. Nema više zabave. Nema više plivanja. 67. To je 17 plus 50. 17 više nego što mi je trebalo ili što sam želio. Dosadno. Uvijek sam bio vragolast. Nema zabave - ni za koga. 67. Postaješ sijed. Igraj svoju starost. Opusti se - to neće boljeti.

Njegov zvanični biograf Douglas Brinkley naveo je da je februar uvijek bio najokrutniji mjesec za Tompsona.

Kao veliki obožavatelj američkog fudbala, Hunter je tradicionalno uživao u Super Bowlu u januaru. Februar je, nakon toga, bio vrijeme njegove zlovolje.

Thompson je bio pionir ‘gonzo novinarstva’, a napisao je nekoliko knjiga od kojih je najpoznatija Strah i prezir u Las Vegasu iz 1972. godine. Njegova prva knjiga “Anđeli pakla” izvukla ga je iz anonimnosti ali i odmah pokazala šta svijet može očekivati od Thompsona.

Žurnal objavljuje fotografije koje je Thompson napravio tokom vožnje s Anđelima početkom šezdesetih godina.

{AG thumbWidth="60" thumbHeight="45" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="dcdcdc" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="580" frame_height="388" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="0" paginImagesPerGallery="10" albumUse="0" showSignature="1" plainTextCaptions="1" template="galleryView3.0" popupEngine="slimbox"}hunters{/AG}

(zurnal.info