:Artemije pozvao Srbe da ne sudjeluju na izborima
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

Artemije pozvao Srbe da ne sudjeluju na izborima

Artemije pozvao Srbe da ne sudjeluju na izborima

Vladika Vlaško-prizrenski Artemije pozvao je u ponedjeljak Srbe da ne sudjeluju na lokalnim izborima na Kosovu na jesen, jer smatra da bi time priznali stanje koje je po njegovu mišljenju nezakonito.

Artemije je ocijenio da Srbi ne bi trebali sudjelovati na izborima zakazanima za 15. studenoga jer su oni, prema njegovu mišljenju, "lukava zamka" kojom bi Srbi trebali priznati "nezakonito" stanje na Kosovu.

"Srbi nemaju nikakvu potrebu izaći na te izbore, ukoliko ne žele priznati neovisno Kosovo te se naći u nekoj državi izvan države Srbije", istaknuo je vladika.

"Bez obzira na to što bismo dobili tim izborima i kakve privilegije bi oni dali nekim našim općinama, to je sve vješta i lukava zamka da bi Srbi priznali nezakonito stanje, a sve one takozvane srpske stranke koje bi sudjelovale u tom procesu očigledno pristaju na neovisno Kosovo", kazao je.

Najviši predstavnici kosovskih i međunarodnih institucija pozvali su Srbe na Kosovu da sudjeluju na lokalnim izborima 15. studenoga, ističuči kako je to prije svega u njihovu interesu.

Pojedine sprske stranke na Kosovu također su najavile svoje sudjelovanje, dok je službeni Beograd objavio kako neće pozvati Srbe na sudjelovanje jer za to nisu stvoreni uvjeti.

(Fena)