Vruć krompir:Atlantik BB prebacuje odgovornost na CIK BiH za neregularan broj listića

Istražujemo

Vruć krompir: Atlantik BB prebacuje odgovornost na CIK BiH za neregularan broj listića

CIK BiH odgovornost za neregularan broj listića u RS prebacio na firmu "Atlantik BB". U štampariji tvrde da su listići isporučeni pod kontrolom CIK-a.

Atlantik BB prebacuje odgovornost na CIK BiH za neregularan broj listića

Odgovornost za neregularan broj biračkih listića u Republici Srpskoj  Centralna izborna komisija BiH danas je prebacila na banjalučku firmu „Atlantik BB“, koja ih je isporučivala. Međutim, „vruć krompir“ i očigledne neregularnosti na biralištima u ovoj štampariji vraćaju u dvorište CIK-a.

„Zaista ne znam o čemu se radi. Ne može 'Atlantik' da bude odgovoran za broj listića, jer nam je CIK BiH bio kontrolor i oni su bili zaduženi za brojanje“, kazao je za Žurnal Berislav Vuković, vlasnik štamparije.

Podsjećamo, na nekoliko biračkih mjesta u Banjaluci pojavio se i višak glasačkih listića, mahom onih namijenjenih za izbor članova Predsjedništva BiH.

Na biralištima Centar II/8, Obilićevo I/4 i Obilićevo II/1 pojavio se 21 listić viška, a izvor naše redakcije navodi da su sve nepravilnosti u zapisnicima.

Istovremeno, na biračkom mjestu u naselju Kočićev vijenac nema dovoljno listića za izbor članova Predsjedništva BiH. Na spisku je 750 birača, a samo 730 listića. Na biralištu u Školi učenika u privredi nedostajao je jedan listić za izbor predsjednika RS.

(zurnal.info)