:BUGOJNO: Okrugli sto o suživotu
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

BUGOJNO: Okrugli sto o suživotu

BUGOJNO: Okrugli sto o suživotu

Uloga politike je od ključne važnosti u izgradnji razumijevanja i povjerenja među građanima, istaknuto je na okruglom stolu o temi "Razumijevanjem ka povjerenju - poslijeratna obnova suživota u Bugojnu", koji je održan u bugojanskom motelu "Heko" u organizaciji Foruma građana Tuzla.

Diskusije koje su se vodile nakon triju tematskih cjelina rezultirale su, između ostalog, zaključkom da je radi postizanja suživota neophodan aktivniji angažman svakog pojedinca i građanina, a naročito predstavnika političkih stranaka.

Upravo o ulozi političkih stranaka u izgradnji poslijeratnog razumijevanja i povjerenja u BiH govorio je Vehid Šehić, predsjednik Foruma građana Tuzle, dok je o ulozi vjerskih zajednica zapaženo predavanje održao fra Mirko Majdandžić.

U radu okruglog stola, koji je realiziran u sklopu regionalnog projekta pod nazivom "Kako do istine?", sudjelovali su predstavnici lokalne vlasti, vjerskih zajednica, boračkih organizacija i udruženja, nevladinog sektora i medija.

Stav svih je da ovakve i slične okrugle stolove treba organizirati i u narednom periodu te da je neophodno učiniti dodatne napore u svim oblastima djelovanja.

(Fena)