Cat Power:Chan Marshall, moja druga ljubav
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Klub Žurnal

Cat Power: Chan Marshall, moja druga ljubav

U Klubu Žurnal gostuje Cat Power sa svojim novim albumom Covers

Chan Marshall, moja druga ljubav
cat power

 

 

Chan Marshall sam davno zavolio. U blagom neznanju i bez ikakvog predznanja nisam imao pojma da je ona sve što jedan bend treba, i da pod imenom Cat Power to dokazuje bez greške.

Cat Power još od sredine devedesetih otkriva da, osim što vlada autorskim pjesmama, zna od hitova praviti nove hitove. Divno i nepoznato preobražava u pjesme sa sasvim novim životima. Kompletne albume posvećuje tom aspektu umjetnosti. I sada, na kraju 2021. godine, najavljuje još jedan album koji se u potpunosti sastoji od prepjevanih pjesama. Već je poznato da se ploča zove Covers i da će zvanično biti objavljena početkom naredne godine. 

Danas u Klubu Žurnal, najavljujući album Covers, dijelimo s vama Pa Pa Power, pjesmu benda Dead Man's Bones, u izvedbi Cat Power. Dead Man's Bones je muzička grupa koji su sredinom 2005. osnovali glumac Ryan Gosling i njegov drugar Zach Shields. 

Slušajući Chan Marshall opet mi postaje jasno – ona je moja druga ljubav. To je dobra ljubav, ona koja dolazi kad smo već ponešto naučili od prve, a nema tajne da postoji mogućnost treće.

 

Cat Power - Pa Pa Power

 

Dead Man's Bones - Pa Pa Power

 

(zurnal.info)